Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğinde ‘Dünya Miras Alanında Kapadokya’ konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, üniversite personeli ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Nevşehir Müze Müdürü Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz, 1985 yılından itibaren ‘UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya Bölgesi’nin oluşumu, doğal ve kültürel değerleri hakkında sunumda bulundu. Gülyaz ayrıca bölgede gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, turizm alanında yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Turizm Müdürü Velettin Birsöz ile Müze Müdürü Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz teşekkür belgesi takdiminde bulundu.