Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçtiğimiz günlerde, yer altı kentinin temizleme çalışmalarında Renkli büyük tarihi bir kilisenin bulunduğunu açıklamasının ardından az öncede Tüm ezberleri bozacak bu tarihi kiliseden muhteşem görüntüleri şahsi Sosyal Medya Hesabından paylaştı.
Nevşehir Kalesi altında keşfedilen 5 bin yıllık yeraltı şehrinde günümüzdeki yeraltı yapılarında olmayan sıradışı bir ayrıntı daha keşfedildi. Tarihi henüz açıklanmayan çok özel bir Kilise büyük heyecan yarattı.

Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında yapılan çalışmalarda yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip bulunan Kilise'den ezber bozacak muhteşem görüntüler.... 

Dünyanın en büyük yeraltı yerleşim biriminde bulunan kilisedeki çalışmaların  sürprizlerle dolu olduğunu anlatan Başkan Ünver "Daha önceki dönemlere ait duvar yazıları, rengarenk muhteşem frenskler tespit ettik. Yeni yeni bulgulara ulaştık. Yapının tarihlendirilmesiyle ilgili önemli bulgular elde ettik. Restorasyonun ardından Nevşehir Belediyesi’nin hazırlayacağı kitapta bunların hepsine yer vereceğiz. Restorasyonun bütün hikayesini bilimsel verilerle ve buluntularla bu kitapta anlatacağız" dedi.

FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'nın Bu heyecan veren Kilise'nin Geçmişi , Tarihi hakkında bilgiler ne zaman netleşir acaba? sorusuna Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver; " İncelemeler devam ediyor. Bölge daha çok heyecan verici gelişmelere gebe. İnşallah mümkün oldukça en kısa sürede paylaşacağız". dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in Sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı Bu görüntüler ilk kez www.fibhaber.com da yayınlandı...

İşte Dünya'nın en büyük yeraltı şehrinde yeni bulunan kiliseden Bu görüntüler Türkiye'yi sallayacak!