Anadolu Mektebi, Aksaray, Nevşehir ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesince organize edilen program Tarık Buğra Okuma Panelleri 18-20 Ekim tarihleri arasında Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerinde gerçekleştirildi. Panellerin açılışı 18 Ekim 2017 günü Aksaray’da ,kapanış paneli ise ilimizde 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 10:00 da Kapadokya Kültür Merkezi’nde Tarık BUĞRA’nın eşi Hatice BİLEN BUĞRA , Tarık BUĞRA eserleri hakkında çalışmalar yapan yazar ve akademisyenler ile Aksaray ve Niğde’den 220 , Nevşehir’den ise 400 öğrencinin katılımıyla büyük bir panel gerçekleştirildi...

"Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra" Paneline Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Vekili Ertan ÖZENSEL , Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ile çok sayıda daire ve okul müdürleri katıldı.

 “Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık BUĞRA”  başlığı altında düzenlenen 3 günlük kültürel programda lise ve üniversite öğrencilerinden Anadolu Mektebi Okuma Grubuna dâhil 100 panelist öğrenci Tarık Buğra’yı anlattı. Programda ilimizde 7 okulda 28 panelist ile etkinlik düzenlendi. Farklı illerden gelen öğrenci ve öğretmen panellere katılmak üzere ilimize geldi.Panele katılmak üzere ilimize gelen misafirler 3 gün boyunca Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde misafir edildiler.

Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ ’nün 2016’da ismini Anadolu Mektebi olarak belirlediği faaliyetin hedefi, gençlerin kendilerini erken tanımaları, özgüven kazanmaları, kendilerine en uygun yükseköğretim alanını belirlemeleri, kültürel yönden kendilerini yetiştirmeleri, çevresine ve kendilerine faydalı olmaları gibi gayelerin yanı sıra, çalışkan ve doğru sözlü olmak, bir ideale sahip olmak, aile bağlarını güçlendirmek, hayatta kimseye zarar vermemek gibi temel erdemleri öğrencilerimize kazandırmaktır.

Panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR , “Bize yaratılışın ve hayatımızın amaçlarını gösteren inanç ve dünya görüşü ruhlarımızı yücelterek bizi göklere çıkartan manevi duygu, bize sevmeyi, ağlamayı, ölmeyi ve şehit olmayı, dostluğu ve kardeşliği öğreten, kişiliğimizi ve karakterimizi geliştiren ve bize rol model olan aydınlarımızı daha yakından tanıma ve onları örnek alarak Milli ve Yerli olan bir gençlik yetiştirilmesi için çok büyük bir rolü olacaktır.Bu amaçla başlatılan Anadolu Mektebi okuma programları için başta Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu. Başkanı Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü ‘ye, değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, ayrıca bu programın yapılmasında gerekli desteği veren Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Rektörümüze ve Sayın İl Özel İdare Genel Sekreterimize katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” Dedi

Panelin kapanış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, panelistleri tek tek tebrik ederek kürsüye geldi. Sayın AKTAŞ; panelistlerin lise düzeyinde olmasına karşın bu derece keskin bir zekaya ve muazzam tespit yeteneğine sahip olmalarının kendisini son derece şaşırttığını ve aynı ölçüde mutlu ettiğini dile getirdi. Ayrıca bu öğrencilerin Tarık BUĞRA’nın tüm eserlerini okuduğunu ve panel konuşmalarını bir yerlerden değil de kendilerinin hazırladığını duyduğunda hayret ettiğini belirtti. Sayın Aktaş; böyle gençleri görünce geleceğe daha umutla baktıklarını ifade etti. Kendisine bu panel talebinin geldiği anda İl Milli Eğitim Müdürüne talimat verdiğini ve gerekli çalışmaların yapılmasını istediğini bildirdi. Bu güzel panelin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Panel sonrası açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz; Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında okuyan bir gençlik için ‘Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra’ konulu Nevşehir Kapadokya Kültür merkezinde gerçekleştirilen panele katılan AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, “Okuyan, gelişen ve geliştiren bir gençlik için çalışıyoruz. Anadolu’nun tarihten günümüze yetiştirdiği edebiyatçılarımızı tanımalıyız, eserlerini okumalıyız. Vatan şairi merhum Mehmet Akif’in ‘Asım’ın Nesli’ diye nitelediği yerli ve millî bilinçle gelişen, geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizim en büyük hazinemizdir. Kültür mirasımızı ve medeniyetimizi gençlerimize öğretmek; gelecek kuşaklara eğitimle aktarmak zorundayız. Bu vesileyle de dilimize, geleneğimize, kültürümüze ve gençliğimize her daim sahip çıkacağız.” dedi.

Programın sonunda panelistlere Katılım Belgeleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı hediyeler takdim edildi.