Nevşehir İl Müftülüğü tarafından yürütülen eğitim hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla İl ve İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Yöneticisi ve eğitim hizmetlerinden sorumlu memurların katılımıyla “Eğitim Hizmetleri Semineri” gerçekleştirildi.

Seminer Memduha Koparan Kur’an Kursu Öğreticisi Hamdi ÖZ’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan yurt içi ve yurt dışında yürütülen eğitim hizmetler konulu bir sunum yaptı.

Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat konuşmalarında, Başkanlığımız personelinin mesleki formasyonunu geliştirmek ve hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırmak amacıyla, hizmet içi eğitim çalışmalarına, çalıştay ve seminerlere büyük önem verdiğini vurguladı.

Seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından eğitim hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcıların katılımıyla gerçekleştirilen “Eğitim Hizmetleri Faaliyetleri” çalıştay da görüşülen, müzakere edilen konular çerçevesinde Yaygın Din Eğitimi kapsamında Kur’an Kurslarında Hafızlık Eğitimi, 4-6 Yaş Kur’an Kursları, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları, Yüksek Öğrenim Yurtlarında Kur’an Öğretimi ve Camilerde Kur’an Öğretimi konuları ele alındı.

Seminerin ikinci oturumunda ise; Eğitim Hizmetlerinde Karşılaşılan Bölgesel Sorunlar, Çözüm Önerileri, Eğitim Araç ve Gereçleri, Hafızlık Eğitimi, Yatılı Kur’an Kurslarında Yönetim,  Mali Sorunları, Rehberlik Hizmetleri, Öğrencilerin Sağlık Taramasından Geçirilmesi, Kurs Binaların Fiziki Yapılarının İyileştirilmesi, Kursların Denetimi ve Eğiticilerin Eğitimi konuları işlendi.