Nevşehir'de En Değerli Semt Sıralaması Değişti

Nevşehir'de en değerli semtler sıralaması değişti. Güzelyurt Mahallesi ikinci sıraya gerilerken liderliği Eski TOKİ aldı.

Nevşehir'de yıllardır en değerli semt olarak Güzelyurt Mahallesi gösterilirdi. Bunun da en önemli sebebi müstakil ve villa tarzında evlerin bulunduğu bir mahalle olmasıydı. Ancak son yıllarda Güzelyurt Mahallesi'nde peş peşe ve dip dibe yapılan apartmanlar semtin sakin dokusunu bozdu. Dar sokaklara park edilen araçlar nedeniyle ulaşımın bile sorunlu hale geldiği bir semt haline geldi.

Öte yandan, üniversite yakınındaki eski TOKİ Blokları'nın bulunduğu alan en değerli semt haline geldi. Binaların arasındaki mesafelerin yeşil alan olarak değerlendirildiği,  her binanın kendine ait otoparkları, çocuklar için geniş oyun alanları ve aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi'ne yakınlığı nedeniyle yüksek kira fiyatları Eski TOKİ Semti'ni Nevşehir'in en kıymetli bölgesi haline getirdi.

Nevşehir'de faaliyet sürdüren emlakçılar, geniş yolları ve binaların ferahlığı nedeniyle 2000 Evler Mahallesi TOKİ Semti'nin Nevşehir'de mülk satın alma tercihleri arasında en çok tercih edilen bölge olmaya başladığını, hem ikamet için hem de kiraya vermek için daire almak isteyenlerin Eski TOKİ'yi talep ettiğini kaydettiler.