Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde Engelli Bakım Merkezi Kapatıldı

 Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde 2010 yılından bu yana faaliyette bulunan Özel Gönül Bahçesi Engelli Bakım Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından fiziksel şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle kapatıldı. Merkezde kalan 75 engelli ise gözyaşı dökerek, çeşitli bakım merkezlerine yerleştirildi.
Kapatılan kurumun ortaklarından Sibel Cazgır, kapatılmalarının tek nedeninin jeneratör bulunmaması olduğunu, 40 çalışanın işsiz kaldığını, aileleriyle birlikte 200 kişinin mağdur edildiğini öne sürerek tepki gösterdi.

Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ise tek nedenin jeneratör eksiği olmadığını, yapılan denetimlerde belirlenen aralarında fiziksel şartlar da dahil olmak üzere çok sayıda eksikliğin giderilmemesi sonucunda kapatılma kararının verildiğini söyledi. Hastaların mağdur edilmediğini belirten Yoldaş, "Hepsi engelli bakım merkezlerine yerleştirilmiştir. Hastalarla ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Kurum sahipleri personellerini örgütleyerek tepki göstermiştir. Biz kanun ve yönetmelik çerçevesinde hareket ettik" dedi.

Ürgüp ilçesinde ki bu Kurumda kurulan sıcak aile ortamı ve sevgiyle yoğrulmuş bu güzide kurumun işletmecisi ve tüm çalışanlarını tebrik etmek kutlamak gerekirken sırf fiziki şartlar nedeniyle kapatılmasına hiç bir anlam veremiyoruz. Buradaki Kurumun kapanışında ağlayan engelli ve çalışanların haykırış görüntülerini izleyerek bu hatanın telafi edilmesini bekliyoruz.Ve Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ve İl Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz...