Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Müftülüğü ve Kapadokya Gelişim Derneği ortaklığında yürütülen “Engelliler Konusunda Öğretmen ve Din Görevlilerinin Farkındalığını Artırma” Projesi’nin köy ve kasabalarda görev yapan din görevlileri ve öğretmenlerin eğitim faaliyetleri tamamlandı.

2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na EDES Engelli Destek Programı kapsamında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Müftülüğü ve Kapadokya Gelişim Derneği’nin ortaklaşa sunmuş oldukları projenin eğitim faaliyetleri tamamlandı. Eğitimler Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi personelinden İşitme engelliler konusunda çalışmaları ile tanınan İlahiyatçılar Araştırma Görevlisi Mustafa Başkonak ve Veysel Dudu tarafından verildi.

Proje kapsamında köylerde çalışan öğretmen ve din görevlisine İslam’da engelliler ile ilgili dini ve adli hükümler, engellilik çeşitleri, engelli psikolojisi ve engelliler ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapıldı. Proje faaliyetlerine ve engelliler ile ilgili dokümanlara www.bizfarkindayiz.com isimli proje web sayfasından ulaşılabilir, görüş ve önerilerinizi paylaşabilir, projeyi takip edebilirsiniz.