Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliğimiz “100. yılında Ermeni Yalanları” adlı konferans düzenledi. Prof. Dr. İbrahim Öztek’in konuşmacı olarak katıldığı konferans Kapadokya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler, kamu çalışanları ve vatandaşlarımızın katıldığı konferans Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

Türk Eğitim Sen Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki tarafından sunulan konferansa Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin’in konuşması ile devam edildi. Çetin yapmış olduğu açılış konuşmasında; konferansa katılan bütün misafirleri ve konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Öztek hocamızı selamladıktan sonra, Bilindiği gibi, bu akşam, burada, Sayın Hocamız Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK Beyefendi’nin, “ Asılsız Ermeni İddiaları “ konulu konferansı nedeniyle toplanmış bulunmaktayız.

 

Sayın hocamızın yüksek tevazusuna ve siz misafirlerimizin engin hoş görüsüne sığınarak, bu akşam burada, duygu ve düşüncelerimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Türkiye üzerine hesap yapanların, Türk milletini tarihten silmeye yeltenenlerin, bu duygu ve düşüncelerimizi bir kez daha değerlendirmeleri gerektiğini, bu akşam burada bir kez daha vurguluyoruz.

 

Türk milletinin, vatanı ve devleti ile bir bütün olarak tarihteki yolculuğunun kesintiye uğramasına asla izin vermeyiz.

 

Türkiye coğrafyasını vatan kabul ederek, namusumuz olarak görmekteyiz. Tazminatmış, toprak talebiymiş, asla tanımayız. Ülkemizin bir karış toprağı üzerinde egemenlik tartışılması yapılmasına asla izin vermeyiz.

 

Türk milletinin gönülden bağlanmış olduğu yüce dinimiz İslamiyet’in, vatansız ve milliyetsiz bir takım zihniyetler tarafından istismar edilmesine ve bu yolla halkımızın kandırılmasına, yanıltılmasına ve nihayet intihara sürüklenmesine asla izin vermeyiz.

 

Bütün dünya ve Türkiye’deki yandaşları ne derse desinler, 1920 yılının Ağustos ayında, işgal edilmiş Türkiye’nin ortasında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün değerli kahraman milletvekillerinin doldurmuş olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Sevr Antlaşması’nı yok hükmünde sayarak, yırtıp çöpe attığı gibi, üstelik bu antlaşmaya imza koyan, onaylayan, yardım eden kim varsa vatan haini olarak kararlaştırdığı gibi, biz de Türk milletinin ve Türkiye’nin aleyhine olacak tüm gelişmeleri yırtıp atacağımıza söz veriyoruz.

 

Bu akşam burada, Türk tarihinin, ilk şehidinden son şehidine kadar bütün kahraman insanlarını, saygıyla, sevgiyle, yüreklerimizde hissediyoruz. Ermeni çeteleri tarafından katledilmiş olan ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunuyorum ve toplantımızın başarılı olmasını diliyorum.

 

Ne Mutlu Türküm Diyene. Dedi.

 

Daha sonra Prof. Dr. İbrahim Öztek hocamız konuşmasına başlamadan önce kendi yazmış olduğu kitaplardan birkaç tanesini imzalayarak Türkiye Kamu- Sen İl Başkanı Turgay Çetin’e hediye ederek, “Asılsız Ermeni İddiaları” adlı konferansını sundu. Programın sonunda Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin, prof. Dr. İbrahim Öztek’e günü anısına Türkiye Kamu-Sen desenli el emeği çini tabak hediye etti.

 

Konferansımıza katılan, MHP İl ve İlçe Başkan ve Yönetimlerine, MHP milletvekili adaylarına, Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici’ye, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Türk Büro Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk Tarım Orman Sen İl Temsilcisi Bayram Uçar, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Recep Kılıç, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türk Eğitim Sen Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baki, Yönetim Kurulu Üyeleri, üyelerimize ve Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.