Nevşehir Belediyesinin hayırsever vatandaşların destekleri ile geleneksel olarak sürdürdüğü iftar sofrasından her gün yaklaşık bin 500’e yakın vatandaş yararlanıyor.
Yoğun iş temposu nedeniyle evde yakınları ile iftarı yapamayacak durumda olan vatandaşların yanı sıra, dar gelirlilerin nezih bir aile ortamında, Ramazan ayının özelliğine uygun tarzda iftarlarını yapmalarını sağlamak amacıyla, Nevşehir Belediyesinin hayırsever iş insanlarının katkıları ile Modern Pazar Yeri’nin alt bölümündeki salonda gerçekleştirdiği geleneksel iftar sofrasına ilgi, her geçen gün artıyor.

İftar saatine yaklaşık 30 dakika önce başlayan iftar yemeği dağıtımı, üç ayrı bölümde gerçekleştiriliyor.

Çeşitli ülkelerden gelen mültecilerin de katıldığı nezih iftar sofrası, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen İmam-Hatip tarafından yapılan iftar yemeği duası ile sona eriyor.

Ramazan ayının her günü Türk mutfağının seçkin yemek türleri ile süslenen iftar sofrasından yararlanan vatandaşlar, kendilerine sunulan bu hizmetten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, bu çalışmada emeği geçen Nevşehir Belediyesi yetkilileri ile hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorlar.