Dün akşam geç saatlerde 155 hattına yapılan ihbar ve şikayetler üzerine Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Nevşehir merkez Yeni Mahalle Nar Caddesi üzerinde bulunan, gündüz çiğ köfte ve döner satılan bir işyerinin alt katlarına, hava karardıktan sonra çok sayıda insanın geldiği, yüksek sesle müzik çaldıkları, gürültü yaptıkları ve içki içtikleri yönünde şikayetler gitti.

Yapılan ihbarlar üzerine Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, M.K.’nin işlettiği dükkanı bir süre gözetledi...

Gece ilerleyen saatlerde giriş kapısının açılması için yaptıkları çağrıya cevap alamayan ekipler, kapıyı kırarak içeriye girdi.

Dükkanın Giriş katı altında bulunan iki katta Türk, Afgan, İran ve Iraklı oldukları saptanan 28 kişilik, kadın ve erkeklerden oluşan grubun yüksek sesli müzik eşliğinde içki, nargile ve sigara içerek dans edip alem yaptıkları görüldü.

Daha sonra Ruhsatı da bulunmadığı belirtilen işyerinde alem yaptığı belirtilen 28 kişi, kimlik işlemlerinin ardından kapalı mekanda sigara içiminden dolayı idari işlem yapılarak serbest bırakıldılar. İşyeri sahibi M.K. hakkında ise ruhsatsız mekanda çalışma, sigara ve alkollü içki servisi suçlamalarıyla kanuni işlem yapıldığı bildirildi.