Soğuk ve Sert geçen kışla pikniğe hasret kalan Nevşehirli  vatandaşlar, hafta sonu güneşi görür görmez piknik alanlarına akın etti.

Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş artması ve güneşin kendini göstermesi ile birlikte hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar piknik alanlarına akın etti.

Sıcaklara hasret kalan vatandaşlar, havanın ısınmasını fırsat bilerek mangal yakan vatandaşlar, sezonu da açmış oldu. Avanos, Gülşehir ırmak kenarları, Kapadokya park ile Damsa barajı gibi birçok yerde pikniğe giden vatandaşlar, mangal yakarak vakit geçirdi.

Hafta sonunu değerlendirmek için ailesiyle birlikte pikniğe gelen Fatih Duyar, havanın piknik için uygun olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek istediklerini söyledi. Duyar, “Bu yıl çok sert bir kış geçirdik.Tabiri caizse evden dışarı çıkamadık. Çocuklar iyice bunalmıştı. Bugün baktık güneş iyi hava sıcaklığı da ideal çıktık dışarı. Ailecek Avanos Parkı’na geldik. Burada mangalımızı yakarak vakit geçiriyoruz. Hanım, çocuklar, torunlar için de bir etkinlik oldu. Bundan sonra inşallah rutin olarak geliriz. Çocuklar dört gözle havaların ısınmasını bekliyordu” dedi.  Nevşehirli Duyar ailesi gibi birçok ailede hafta sonunu piknik alanlarında değerlendirdi. Güneş yine en fazla çocukları sevindirdi. Piknik alanında çocuklar top oynadı, oyuncaklarla vakit geçirdi, mangal yakmanın tadını çıkardı.

Hafta Sonu Nevşehir'in Kasaplarında Et Kalmadı...

Nevşehirli Kasaplar ise piknik sezonunu başlamasından memnun. Birçok kasap adeta harman zamanlarının başladığını söylüyor. Özellikle mangallık tavuk satışı artmış durumda. Fiyatlar hakkında bilgiler veren Kasap Ayhan Öncül, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hareketliğinin başladığını söyledi. Hafta sonları artık işlerin hızlandığını dile getiren Öncül, piknikçilerin dükkanına gelip tavuk, pirzola gibi mangallık etler aldığını belirterek “Pikniklerin vazgeçilmezi, mangal keyfidir. Mangalın da olmazsa olmazı tavuk, kanat ve pirzoladır. Bu sebeple bizim de satışlarımız arttı. Bugün hava daha güzel. O yüzden insanlar piknik için yollara düştü. Bu da en çok bize yarada. Bundan sonra işlerimiz daha da açılır diye umut ediyorum" diye konuştu.