Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Hakları İl Koordinatörlüğünce “Hasta Hakları Yönetmeliği Değişikliği Hakkında” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan 2014/32 sayılı Hasta Hakları Uygulamaları Genelgesi ele alındı. Toplantıda konuşan Hasta Hakları İl Koordinatörü İbrahim EROĞLU,  geçtiğimiz günlerde Hasta Hakları Uygulamaları Genelgesi yayınlandığını ifade ederek, bundan sonra başvuruların hasta iletişim biriminden hasta hakları kurul kararlarının sonuçlarının bildirilmesine kadar geçen süreçteki başvuru kayıt, takip, değerlendirme ve tebliğ işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi amacıyla Hasta Başvuru Bildirim Sistemi (HBBS) oluşturulduğunu belirtti.

 

Bakanlık uygulamaları, Hasta Hakları Mevzuatı, Hasta Hekim iletişimi konularında da güncel bilgiler veren İbrahim EROĞLU’nun ardından söz alan, Nevşehir Devlet Hastanesi Hasta İletişim Birim Sorumlusu Serdar AKTAŞ ise Hasta İletişim Birimlerinin işleyişi ve Hasta Hakları Başvuru Sisteminde yapılan son değişikliklere ilişkin bilgiler aktardı.

 

Bilgilendirme toplantısına Nevşehir İl genelinde bulunan kamu ve özel sektör hastaneleri ile İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) bünyesinde oluşturulan Hasta İletişim Birimleri personeli ile bazı hastane yöneticileri katıldı.

 

Toplantıda ayrıca önümüzdeki günlerde Hasta Hakları Uygulamalarına ilişkin olarak Nevşehir Devlet Hastanesinde Uygulamalı eğitim yapılması kararlaştırıldı.