Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerine müracaat eden işitme engelli hastalar ile daha rahat iletişim kurmak amacı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nevşehir Sosyal Hizmetler Merkezinden görevli İşaret Dili Tercümanı Hakan Albay tarafından personellere Nevşehir Devlet Hastanesi konferans salonunda toplamda 120 saatlik “İşaret Dili Eğitim Kursu” düzenlendi.
Kursa katılım yaparak eğitim alan ve kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere sertifikalarını Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe tarafından takdim edildi.
Çömçe “İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme Engelli Arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan İşaret Dili Kurslarının daha da yaygınlaştırılmasıdır. Böylelikle sağlık kurumları başta olmak üzere bütün kurumlarda ve sosyal yaşam alanlarında eğitimli kursiyerler sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, “19 - 25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası”nı kutluyor, sorunların çözümünde farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” dedi.