Nevşehir'de ambalajlanmış gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik toplam 22 firmada, 23 Gıda ürününde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve diğer illerden gelen Denetçiler tarafından denetimler yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

İlimizde Gıda sektöründe hazır ambalajlı mamul üreten firmalara Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü  ve diğer İllerden gelen İl Müdürlüğü Denetçileri tarafından miktar denetimleri yapıldı.

Denetimlerde hazır ambalajlı olarak piyasaya sürülen mısır cipsi, ayran, vişne nektarı, ayçekirdeği, bulgur, lokum, yumuşak şeker, jöleli şeker, tereyağı, patates cipsi, şarap, üzüm sirkesi, prinç, kaşar peyniri, beyaz peynir, yufka ve patates püresi vb. ürünlerin ambalajında belirtilen miktarlarına yönelik denetimleri yapıldı. 

Tamamen Tüketicilerimizin haklarını korumaya yönelik olarak yapılan denetimlerde 5 firmaya görülen eksiklikler nedeniyle düzeltici faaliyet kapsamında süre verilmiş, 1 firmaya ise eksik ölçüm nedeniyle İdari Para Cezası uygulanmıştır. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN, Tüketicinin ve rekabetin korunması, hazır ambalajlı mamullerin ölçümlerinin tam ve eksiksiz yapılabilmesi için ilimizde ve Türkiye genelinde bu denetimlerin devam edeceğini söyledi. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olmalarını ifade eden DURAN, konu ile ilgili şikayetlerini Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze iletebileceklerini söyledi.