Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde çeşitli zamanlarda ev ve mekânlardan hırsızlık yaptığı iddia edilen D.T (41) ve A.K (30) çaldıkları ziynet eşyalarını kuyumcuya satmak isterken yakalandı.Olayla ilgilisi bulunan M.K.Ü ve A.K soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri ve Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince ortaklaşa olarak yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık yaptığı tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Ürgüp İlçesi Fatih Mahallesi’nde akşam saatlerinde, A.Ç’ye ait ikametten 820 TL para ve Sarsılmaz marka tabanca ile, Ürgüp İmran Mahallesinde A.T’ye   ait  ikametten yaklaşık 17.000 TL. değerinde muhtelif ziynet eşyası, saat, cep telefonu ve fotoğraf makinası  çalındı.

Bunun üzerine harekete geçen Nevşehir ve Ürgüp polis ekiplerince ortaklaşa olarak yapılan çalışmalar neticesinde, il merkezinde faaliyet gösteren bir kuyumcuda A.K. isimli şahıs bir miktar ziynet eşyasını satmak istediği esnada polis ekiplerince yakalandı.

Zanlı A.K.'nin bu ziynet eşyalarını kendisine D.T. isimli şahsın satması için verdiğini ve kendisinin de  dışarıda beklediğini belirtmesi üzerine,  şüpheli D.T. Belediye Caddesi üzerinde  diğer şüpheliyi beklediği esnada kıskıvrak ele geçirildi. Şüphelilerin üzerinde muhtelif miktarda para ve ziynet eşyasının çıkması üzerine, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile, şüpheliler elde edilen malzemeler ile birlikte Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Şüphelilerin Ürgüp İlçesinde bulunan, işyeri, ev ve araçları ile şüpheli D.T. isimli şahsın Ürgüp/Ayvalık Köyünde bulunan inşaatında yapılan aramalarda çalıntı olduğu tespit edilen;

 - 1 adet SARSILMAZ marka 9 mm çapında tabanca ve şarjör,

-  359 gram kurutulmuş hint keneviri yaprağı,

- 4 adet fotoğraf makinası,

- 1 adet kamera,

- Muhtelif miktarda para,

- 1 adet cüzdan,

- 1 adet çocuk kol saati,

- 1 adet taşlarla süslenmiş bayan kol saati,

- 1 adet IPHONE 6 marka cep telefonu,

- 1 adet Samsung S-4 mini marka cep telefonu

- 1 adet gümüş gri renkli, üzerinde işlemeler bulunan, siyah renk taşlı, gümüş erkek yüzüğü,

- 13 Adet bayan yüzükleri,

- 4 Adet bayan küpeleri,

- 1 adet inci kolye,

- 3 Adet bayan kolyesi,

-  Muhtelif miktarda,  bay ve bayan  takı eşyaları,

- 4 adet tam, iki adet yarım, menşei tespit edilemeyen dinamit lokumu,

- 2 adet 80 cm uzunluğunda, katran izoleli saniyeli fitil bulundu.

 

Aramalarda elde edilen tabanca, muhtelif miktarda para, ziynet eşyaları, telefon ve fotoğraf makinaları yapılan teşhisin ardından sahiplerine teslim edilerek,  şüpheliler Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda gözaltına alındı.

Yapılan çalışmaların devamında;  gözaltında bulunan iki şüpheli ile birlikte hareket ettikleri ve hırsızlık olaylarını birlikte gerçekleştirdikleri  tespit edilen A.K. ve M.K.Ü isimli şahıslar da yakalandı.

Zanlılar Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken, dört şüpheliden D.T. ve M.K.Ü.’nin tutuklandığı diğer şahısların serbest bırakıldığı öğrenildi.