Ürgüp Belediye Başkanlığı ile Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokole bağlı olarak, Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 500 Çam fidanı Ürgüp ilçe mezarlığına dikilecek.

" Ürgüp mezarlığına 500 fidan dikildi‏ "

          Ağaçlar sadece dikilmiş olmakla kalmayıp sürekli olarak sulama ve bakımları da belediye yetkilileri denetiminde hükümlülere yaptırılacak.

          TCK’nın 50. Maddesinin 1. Fıkrasının (f) bendi ile CMK’nun 231/8.c maddeleri gereğince hapis cezası yerine kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılacak olan hükümlüler, yapılan protokol kapsamında imza takibiyle belirlenen sürelerde 8 ay ile 1 yıl arasında kişiye göre değişen sürelerde ağaç dikim ve bakım çalışmalarını yapacaklar. Belediye yetkilileri de hükümlülerin belirtilen işleri yapmaları ve kontrolünü sağlayarak çalışmaları koordine edecek. İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından uygulamanın ilk günü, müdürlüğümüz personelleri Ahmet BAŞGELEN ve Kemal ŞAHİN katılımlarıyla Çam fidanlarının temin edilmesinin ardından fidanların dikilmesine başlanmıştır.