Nevşehir Devlet  Hastanesi Acil Servisine  S.D. isimli hasta  genel durum bozukluğu sebebi  ile  başvurdu. 18 yaşında  ve  33 haftalık  gebe olan hasta  Acil serviste yapılan tetkiklerde  kan değerini çok düşük olması  sebebi ile ileri tetkikleri yapıldı. Batın ultrasonunda  karın boşluğunda kanama  görüldü.

 

Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı  Op. Dr. Hatice Başar tarafından  acil sezeryana   alınan   hastanın  karın içindeki kanamanın bulunması için Genel Cerrahi Uzmanı  Op. Dr. Ufuk  Malkoç  operasyona dahil oldu. Karın içindeki yoğun pıhtının temizlenmesi sonucu kanamanın aorttan kaynaklandığı görüldü. Bunun üzerine  Kalp Damar Cerrahi Uzmanı  Op. Dr. Serkan Girgin operasyona  dahil oldu. Literatürde çok nadir görülen Lomber arterin spontan rüptürü olarak düşünülen  hastanın kanaması  Op. Dr. Serkan Girgin tarafından durduruldu.

 

Anestezi  Doktoru  Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar ve ekibinin çabaları ile toplamda  16 ünite kan  ürünü alan  hastanın  genel durumu iyidir ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

 

Hastalığın sebebinin araştırılması için durumu düzelen hasta  tıp fakültesine gönderildi. Yapılan tetkiklerde Dalak arterinde genişleme tespit edilmiş, bu damar anjio ile kapatılmıştır.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com