Nevşehirli iki kafadar Nevşehir askerlik şubesine giderek askerlik başvurusu yaptı. 

1956 Doğumlu İrfan Temur ve 1978 Doğumlu Onur Ceylan isimli iki arkadaş gönüllü asker olarak Doğu ve Güneydoğu’ya gitmek için bugün Nevşehir Askerlik şubesine dilekçe verdiler. 

TELEVİZYON ÖNÜNDE AĞLAMANIN ANLAMI YOK

Her gün gelen şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını ifade eden İrfan Temur, ''Oturup televizyon önünde ağlamanın hiçbir anlamının olmadığını düşündüm ve askere gitmek istedim. Eğer beni askere alırlarsa gönüllü olarak Güneydoğu'ya gitmek istiyoruz. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce biter ve hepimiz rahat bir nefes alırız'' dedi.


Nevşehir Askerlik Şubesine dilekçelerini imzalayan iki arkadaş adına bir açıklama yapan İrfan Temur, "Bizim için namus kavramı Vatan ile başlar Kur-an ile biter. Askerimiz ve polisimiz bizim namusumuzdur. Bayrağımız ve toprağımız bizim namusumuzdur. Namusumuza sahip çıkmaya geldik. Bir ölürüz, bin diriliriz demeye geldik. Vatanımınızın birlik ve dirliği için canımız kanımız feda olsun" dedi.

İşte Göremeli İrfan Temur ile Göreli Onur Ceylan'ın gönüllü askerlik için yazdıkları o dilekçe;

ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞI’NA

                                          NEVŞEHİR

Ben ....... TC. Kimlik No.lu İrfan TEMUR, Göreme Kasabası’nda yaşamaktayım.

  Ben kendi halinde işinde gücünde olan bir esnafım.

     Son zamanlardaki terör olayların benim çok canımı yakmaktadır. Bin yıldır bize ait olan bu ülkede dört tane çapulcu çıkmış terör estirmektedir. Her gün gelen şehit haberleri kanıma dokunuyor. Bu vatanı sahipsiz sanıyorlar.

     Ermeni ASALA’yı bitirdik, PKK’yı da bitirmesini biz biliriz. Benim emrimde hemen göreve koşmak için bir tim hazır beklemektedir. Gönüllü olarak kuzey Irak’a gidip PKK teröristleri ile savaşmak istiyorum.

     Gerekli silah ve mühimmat ile birlikte PKK ile savaşmak üzere kuzey Irak’a gitmek için gerekli izin verilmesini emir ve müsaadelerinize  arz ederim. 14.09.2015

     İMZA
İrfan TEMUR

ADRES:

Göreme Kasabası

NEVŞEHİR