Nevşehir'de İki Kafadar Uzaktan kumandalı sıcak hava balonu yaptı...

Nevşehir'de Yasin ÖZTÜRK & Abdulkadir YARDIM isimli iki genç kafadar arkadaşlar Uzaktan kumandalı Sıcak hava ile çalışan mini balon yaptılar. Nevşehir gündemin adresi FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan genç mucitler büyük bir hayali gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz diyerek şu açıklamalarda bulundular.

Nevşehirli genç mucitlerimiz 26 yaşındaki Yasin ÖZTÜRK ve 25 yaşındaki Abdulkadir YARDIM 4 yıldır balon firmasında çalışıyor...

Biz iki arkadaş Nevşehirliyiz ve bir balon firmasında çalışıyoruz. Yurtdışından uzaktan kumandalı sıcak hava balonu almak istedik fakat fiyatı bize çok pahalı geldi ve bu işi Türkiye de yapan olmadığını öğrendik bizde kendi imkanlarımızı kullanarak kendi uzaktan kumandalı sıcak hava balonumuzu yaptık.

Kapadokya bölgesinde kendi imkanlarımızla,ilk ve tek en küçük uzaktan kumandalı sıcak hava balonu yaptık.ilk deneme uçuşumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Uzaktan kumandalı sıcak hava balonu yurt dışında bir çok insan tarafından hobi ve ticari amaçlı uçurulmakta bölgemizde dünyanın hiç bir yerinde her gün uçuşun olmadığı bölgede uçurmak istiyoruz. İlerleyen yıllarda bu çalışmamızı daha da genişletmek istiyoruz diyor.

Türkiye de uzaktan kumandalı sıcak hava balonu yapan ve uçuran kimse yok.Bizde ilk başta olur mu olmaz mı diye başladık bundan başka 2 balon yaptık ama onlar şekil olarak iyi değildi. Bizde tüm malzemeleri sıfır ve görünümü güzel bir balon yapmak istedik. Gerçek balonda kullanılan malzemelerle aynı malzemeleri kullanarak yaptık. Türkiye de sıcak hava balonu yapan ve uçuran kimse yok ilk biziz diyerek gerçekleştirdikleri bu hayalin mutluluğunu yaşıyorlar.

Bizde www.fibhaber.com olarak genç kardeşlerimiz 
Yasin ÖZTÜRK & Abdulkadir YARDIM ı tebrik ediyor ve tüm gençlerimize örnek olmalarını diliyoruz.