NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel- Vatandaşları Cep telefonlarından arayarak Kredi kartı aidatı ve hayat sigortası masraflarını geri alacaklarını vaat eden sahtekar soyguncular Nevşehir'de iki ayrı vatandaşın hesaplarını boşalttı.

 12 ve 19 Haziran tarihlerinde Nevşehirde 2 ayrı vatandaşı telefondan arayıp; ''Sağlık sigortası talimatınız var. Bunun uzatılması  için talimatınızın yenilenmesi gerekiyor. Kart numarasını verirseniz size aktivasyon kodu göndereceğiz'' deniliyor. Bu sırada tabi kart numarası ve aktivasyon kodu denilen telefona gelen alışveriş kodu ile online alışveriş yapılıyor. Bu olayların birinde 599 TL diğerinde 1.198 TL.karttan çekiyorlar.

Konuşan kişi bayan ve tam tezgah kurmuşlar. Arkadan gelen sesler caal center havası veriyor ve kişiye arar aramaz ismiyle hitap edip güven kazanıyorlar.

Şu an Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. konu Takip edilecek.


Nevşehirli Mağdur vatandaşlarımız bir taraftan sahtekarlara kaptırdıkları paralara yanıyor ve biran önce faiilerin bulunmasını istiyor diğer taraftanda Nevşehir'in en çok takip ettiği İnternet Gazetesi www.fibhaber.com vasıtasıyla halkımızın bilgilendirilerek böylesi bir oyuna onların gelmemelerini istiyorlar.

Cep telefonlarından arayan Sahtekarlar hayat sigortasıyla ocak söndürüyor. Kredi kartı aidatı ve hayat sigortası masraflarını geri alacaklarını vaat eden soyguncular hesapları boşaltıyor. Vurgunun boyutu ise oldukça vahim...

Şebekenin Nevşehir'de call center görünümündeki merkezlerden vatandaşları arayarak, ‘adınıza hayat sigortası düzenlenmiş, iptal edelim mi ?, ‘Kredi kartı ve daha önce çekmiş olduğunuz kredilerin dosya masraflarını bankalardan sizin adınıza geri alıyoruz, kabul ediyor musunuz?’, ‘adınıza kredi düzenlemesi yapılmış, bilginiz var mı?’ gibi gerekçelerle iletişime geçtikleri öğrenildi.


Kadınlar konuştu erkekler soydu
 
Özellikle vatandaşlarla kadınları konuşturan şebeke üyelerinin, önce kredi kartı bilgilerini aldığı, bu sırada yanında bulunan ikinci kişinin bu bilgilerini girerek internet üzerinden alış veriş yaptığı ve böylece vatandaşın kredi kartını boşalttığı ortaya çıktı. Dolandırıcıların, bankadan vatandaşların telefonuna gönderilen ‘3D’ şifresini de ‘işleminizi gerçekleştirmemiz için telefonunuza gelen şifreyi söyleyin’ diyerek aldıkları anlaşıldı. Bu yöntemle Nevşehir genelinde bir çok kişinin cep telefonuyla aranarak aynı oyunla dolandırıldığı tespit edildi. Vurgunun boyutunun ise oldukça büyük olduğu tahmin ediliyor.

Siber polisi alarmda... Cep telefonu dolandırıcılarına yönelik soruşturma başlatıldı.

 
DOLANDIRILMAMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN
 
1) Vatandaşlar tanımadıkları, bilmedikleri ve emin olmadıkları çağrı merkezlerinden gelen aramalarda kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları, özellikle sigorta, sağlık sigortası ve bankacılık hizmetleri adı altında arayanlara karşı çok dikkatli olmalarını istedi.
2) İnternet alışverişlerinde, alıverişin yapıldığı site tarafından istenen “3D” şifresinin kimseyle paylaşılmamasının önemli olduğu belirtildi.
3) Bilmedikleri ve tanımadıkları numaralardan gelen aramalara karşı kimlik, adres ve kart bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları konusunda uyardı.