Nevşehir Otoşow otomotiv işletmecisi İlhan Kaynak, Türkiye genelinde yaşanan yoğun kar yağışı ve dondurucu havalar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dondurucu havalar bir esnafın olduğu gibi ikinci el araç satan esnafında işini durdurma noktasına getirdi. Kar yağışının ardından yaşanan don olaylarından dolayı vatandaşlar ikinci araç almak için galeriye gelemiyor.

İnternet satışlarında ise özellikle Türkiyenin farklı şehirlerden gelecek olan müşterilerin yoğun kar nedeniyle araç alma düşüncelerinden vazgeçtikleri öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Nevşehir Otoşow otomotiv işletmecisi İlhan Kaynak, Kar yağışlarından sonra havanın da donması satışlarının da donmasına neden olduğunu söyledi. Yaklaşık bir haftadır kar yağışının devam ettiğini belirten Kaynak, “Bu bir haftada da kar temizliği ile uğraşıyoruz. Başka bir şeye baktığımız da yok. İnternetteki satışlarımız da durma noktasına geldi. Çünkü insanlar hareket edemiyorlar, dışarıya çıkamıyorlar. Dışarıya çıkamadıkları için de araba alma konusunda da tamamen durduk” dedi. 

Araba Alım Satımıyla uğaşan Esnaflar tedbirini alsın

Kaynak, kar yağışının ardından müşteriler araba almak yerine satmak için daha çok geldiklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Bundan 15 gün önce esnaf arkadaşlar satılacak araba bulmakta zorluk çekiyordu. Ama şimdi baktığımda ise esnaf arkadaşların dükkânların önlerinde ki araba sayısında bir fazlalık gördüm. Müşterilerin araçlarını esnaflara sattıklarını gözlemledik. Tabi bu ne kadar gider onu bilmiyoruz. Bu soğuk ne kadar daha sürer? Bu süre içinde esnaf arkadaşlar kendi tedbirlerini alacaklardır.”