Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde İl Grup Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Acıgöl, Avanos, Gülşehir, Derinkuyu, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri, İl/İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında konuyla ilgili olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Yaptığı Konuşmasında Şunları Söyledi;

"Eğitim ve Yayım faaliyetlerinde Araştırmacı, Yayımcı ve Çiftçi arasındaki iletişim ne kadar güçlü olursa eğitim ve yayım faaliyetlerinin başarısı o ölçüde artar.

 Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi ile bu bağ güçlendirilmeye çalışılmaktadır. Daha önce uygulamakta olduğumuz Bilgi alışveriş Toplantıları da bu uygulama ile İl Grup ve Bölge Grup Toplantıları şeklinde gerçekleştirilecektir" dedi.

Daha sonra, Tarımsal yenilikler ve Bilgi sisteminin önemine dair sunumuna geçen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU yaptığı konuşmasında "Toplantılarımızda uygulama talimatına uygun olarak Bitkisel Üretim ve Hayvansal üretim, başlıklarında olmak üzere en az iki toplantı yapılacaktır. Toplantılardan önce grup toplantılarının gündem konuları belirlenerek konu irdelenecektir.  Araştırılmaya veya görüşülmeye  ihtiyaç duyulan konular Bölge Grup Toplantılarında görüşülmek üzere Konya Bahri Dağdaş Uluslararası  Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ve Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığına bildirilecektir. Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı ve Kurumumuz İnternet Sitesinde  Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi bağlantısı yer almaktadır. Bağlantı içerisinde talimatlar, tescil edilmiş çeşitler ve sonuçlanmış projeler yer almaktadır. Kaynak anlamında önemli bir paylaşımdır. Yeni sonuçlar  ve katkılarla gelişmeye devam edecektir"   diyerek konularla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye PINAR, Yaptığı Konuşmasında, son günlerde gündemde olan Nodüler Ekzantemi hastalığı ile ilgili bilgiler vererek hastalığa karşı aşılama çalışmalarının başladığını ve 24 Temmuz 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi. İlimizde henüz görülmeyen ancak çevre ilerde görülen bu hastalığa karşı korunma yolları ve önlemleri üzerinde durularak aşının koruyucu etkisi olduğu belirtildi.

  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, toplantıda yaptığı konuşmasında,  İlimiz genelinde yürütülen tarımsal çalışmaların etkin ve verimli yapılabilmesi konusunda İdareci ve Teknik personellere, uygulama talimatlarına uyulması gerekliliği tavsiyelerde bulunarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak görev sorumluluklarını dile getirerek, üreticilerimize daha kolay ve kaliteli hizmet sunmak temel görevlerimizden olmalıdır uyarısında bulundu.

Ayrıca şimdiye kadar yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından Nevşehir İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen Tarımsal çalışmalar değerlendirilerek, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü, bilgi alışverişinde bulunuldu.