NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel-Nevşehir de Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından "Suriye'ye İlacınla İlaç Ol" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan ilaçlar Suriyeli ailelere teslim edilmek üzere İHH Nevşehir temsilciliğine teslim edildi. Okuldaki öğrencilerin başlattığı kampanyaya, öğretmenlerin yanı sıra okul aile birliği yönetimi ve veliler de destek verdiler.

Kampanyayı yürüten Nevşehir İmam Hatip lisesi öğrencileri ’’Bizler, evlerimizde rahat rahat yaşarken onların zor durumda olmalarını izlememiz doğru değil. Biz de bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Ailelerimizden başlayarak, tanıdıklarımızdan ve çevremizden etkinliğimize destek vermelerini istedik. Toplanan ilaç yardımları damla damla birikti. Bizce yeterli değildi ama az da olsa oradaki kardeşlerimize biraz derman olacak. Hiçbir karşılık veya ödül beklemiyoruz. Bu tür kampanyaların ülkemize yayılmasının istiyoruz. Gönül isteyince Allah da yardım ediyor. Bize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz dediler.’

Nevşehir İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Mehmet Akif Çelik ise yaptığı açıklamasında ; Kardeşlerinin dertleri ile dertlenen talebelerimizle birlikte Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde başlattığımız ilaç kampanyamızı nihayete erdirdik... Toplamda irili ufaklı 21 koli ilacı Suriyeye ulaştırılmak üzere Nevşehir-İHH ya teslim ettik.. Bu konuda bizlere destek veren Nevşehir-İHH, idareci öğretmen ve talebelerimize teşekkür ediyorum... ve özellikle bizimle birlikte çalışan ve işin zahmet kısmını yüklenen, işin vitrin kısmında geri planda kalmayı tercih eden hanım talebelerimden ve kardeşlerimden Allah razı olsun.. yeni kampanya ve projelerde buluşma ümidiyle... Destek ve Dua Bekliyoruz dedi.

İHH Nevşehir Şubesi Başkanı Baki Öncel’de, Suriyede mazlum kardeşlerimizin yaşadıkları acılara sessiz kalmayan öğrencilerimiz  inançları gereği ve herşeyden önce insan olmanın onuruyla hareket ederek çok güzel bir insanlık örneği gösterdiler. Topladıkları ilaç yardımlarını getirdiler. Allah öğrencilerimizden razı olsun” dedi.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com