TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Cuma namazı sonrasında Kurşunlu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında İsrail protesto edildi.
TÜGVA İl temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, TÜGVA İl temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, Sağlık Sen İl Başkanı Hakan Gündüzpolat ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
TÜGVA Başkanı Hüsamettin Ellialtı burada yaptığı basın açıklamasında, “Görüyoruz ki işgalci ve terörist İsrail, Filistin’i bir Yahudi kentine dönüştürmek, asırlık planlarını gerçekleştirmek için yeni bir adım atmaya daha cesaret etti. Önce ezanları susturdular. Şimdi ise Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasını yasakladılar. Ve biliyoruz ki nihai hedef Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve bölgenin esas sahibi Filistin halkını öldürerek, yaralayarak, hapsederek, göçe zorlayarak kendi topraklarından silinmesidir. Kardeşlerimizden haber almaktayız. Bizlere gözyaşları içerisinde çağrıları var. Diyorlar ki biz yalnız bırakıldıksonra soruyorsunuz ya Filistinliler nerede? Ve cevap veriyorlar. Aksa’nın gençleri burada. Bizler Aksa’nın dışında da bırakılsak, bu duvarların dibinde nöbet tutmaya devam ediyoruz. Ama elimizden gözyaşı dökmekten, dua edip direnmekten fazlası gelmiyor. Bizde Filistinli kardeşlerimize buradan sesleniyoruz. Bizler buradayız. Sizi asla unutmadık ve Allah’ın izni ile unutturmayacağız. Terörist İsrail’in sinsi, korkak ve aşağılık planlarına göz yummacağız” diye konuştu.
Kurşun Camiinde İsrail’i protesto etmek için toplanan kalabalık İsrail aleyhine attıkları sloganlar eşliğinde dağıldı.