Gülbahçe önünde biraraya gelen çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, siyonistlerin zulmüne sessiz kalmamak amacıyla protesto gösterisi yaptılar. İsrail bayraklarının yakıldığı gösteride, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman Uyuma Sessiz Kalma"  sloganları atıldı. 

Gösteriye katılanlar adına konuşan İHH Gönüllüler Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü Behçet Alkan yaptığı açıklamada; 
 Aziz halkımız değerli meslektaşlarım,

Kendi şerli menfaatleri için tüm Dünya’ya  veba gibi şer ve fitneyi yayan lanetli kavim İsrail, Mescid-i Aksa’ya saldırıp tüm insanlığın kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i yerlere atarak hem Müslüman alemiyle dalga geçmiş, hem de yüce dinimize hakaret etmiştir.

‘Allah’ın mübarek kıldığı ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, siyonistlerin işgali altında. Buradan Ankara’ya sesleniyoruz “biz bu vatanın ve yüce davanın neferleri olarak, mazlumların umudu olan bu vatanda Dünya’ya şer yayan İsrail’in konsolosunu istemiyoruz. Derhal bu topraklardan gönderilmelidir. Halkın talebi görmemezlikten gelinmemeli.

 

Ortadoğu’da sözde kendileri için kutsal devlet planları Nevşehir’e kadar uzanan İsrail, Türkiye ve tüm İslam Alemi için tehlikelidir. Amaçlarını fütursuzca gözümüzün içine baka baka ilan eden şeref yoksunu Siyonistlerin tuzaklarına millet olarak yakinen şahidiz.

Zulüm Müslüman’a yönelik olduğunda görmeyen, duymayan, konuşmayan mahluk rolüne bürünen batı küfre batmıştır. Ve bu asırda küfür tek millet olmuştur. 

Şunu da biliyoruz ki,  “Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değil, İsrail'e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır.

Ve ne acı ki, "Suçlu hem İsrail'dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, makamlarına kurulup mazluma karşı gözünü kapatanlardır. Suçlu; STK'lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir.

Müslüman liderler yataklarınızdan,, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin. Asır geçti uykudasınız yetmedi mi zulüm daha hangi kapıları kıracak?

 

Kur’an-ı Kerim’leri yerlere fırlatan İsrail, siz kölesiniz, sizin sesiniz çıkmaz diyor.  O yüzden de dün İslam Alemi’nin gözü önünde Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Katil Siyonist askerleri Kıble Camii’ni  postallarıyla kirletti. Milli Şairimiz Akif’in “değmesin mabetimin göğsüne namahrem eli” dizeleri çiğnendi.

 

Ve tüm kamuoyu tarafından iyi bilinmelidir ki; İsrail yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaparak, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçüyor…

Daha büyük tepkiler vermek boynumuzun borcu.

 

Ortadoğu’da ve bu topraklarda fitne tohumları saçan 8 milyonluk İsrail’e karşı, bir buçuk milyar Müslüman yine ebabilleri bekliyorsa, inanın o ebabiller gelse bizi taşlar.

 

O nedenle bu oyunu ya rehavetten silkinip bozacağız, ya da bir avuç Siyonistin bizi ve davamızı boğmasını bekleyeceğiz. Karar bizim…
 

Behçet Alkan

İHH Gönüllüler Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü