KADIN DANIŞMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER; “HAKLARINI BİLEN TOPLUM, SAYGIN TOPLUMDUR”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılması anlamında son yıllarda etkin hizmetler yürütülmeye başlandığını belirterek , kadınların bu yönde temel haklarını bilmelerinin ve ona göre hareket etmelerinin gerektiğini söyledi. Ünver, “ Her alanda haklarını bilen toplum, saygın toplumdur.”dedi.

Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylanan “Kadın Danışma Merkezi ve Şiddet Veritabanı” isimli proje çerçevesinde oluşturulan Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Belediyesi bünyesinde hizmete açıldı.

Bu amaçlı olarak Paşa Konağı’nın 2. katında oluşturulan Kadın Danışma Merkezi’nin hizmete açılışı nedeniyle düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Metin  Kalayoğlu Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Seyit İnce, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Nevşehir Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  geçmişte bu ve benzeri kurumların sembolik olarak oluşturulan birimler olmasına rağmen günümüzde işlerlik kazanan kurumlar haline geldiğini belirtti. Merkezde avukat, psikolog ve sağlık personeli gibi alanında uzman bir kadronun görev yapacağını belirten Ünver “ Özellikle kadınlara yönelik şiddet konusunda ortaya çıkan sorunların,  hukuku ve psikolojik alt yapısı ile çözüme ulaştırılacağı Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Belediyesi’nin modern belediyecilik anlamında şehrimize kazandırdığı önemli kurumlarından biri haline gelecektir. Biz bu merkezde kadınlarımıza ‘Hadi gidip erkeklerinizle kavga edin, sizlere bu konuda desteğiz” diye yönlendirilme yapılmayacak. Kadına şiddet konusunda temel hakları konusunda bilgilendirme yapacağız. Her alanda haklarını bilen toplumlar saygın toplumlardır. Bu düşünce içerisinde bu merkezin hayırlara vesile olmasını diliyorum. ”dedi.

Nevşehir Valisi  Mehmet Ceylan’ da yerel ve merkezi yönetimin ortaklaşa geliştirdiği bu projede emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Ceylan, birlik, beraberlik ve güç birliği içerisinde olunma ile bu tip başarılı projelerin   hayata geçirilebileceği düşüncesini de net bir şekilde ortaya koyan Kadın Danışma Merkezi ile kadınların sosyal hayatta sorunlarını çözebilir hale gelebileceğine inandığını kaydetti.  

Törende daha sonra Kadın Danışma Merkezi,  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve diğer protokol mensuplarının da katıldığı törenle açılış kurdelesi kesildi.

Vali Ceylan ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’ e daha sonra Kadın Danışma Merkezi’nin hizmet birimlerini gezerek, ilgililerden bilgiler aldılar.