Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Danışma Merkezi, kadınların eğitimine yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir İl Müftülüğü’ nün birlikte yürüttüğü Kadınlara seminer çalışmalarında özellikle son yıllarda öne çıkan çocuk istismarı konusu ele alındı.

İl Müftülüğünün çeşitli birimlerinde eğitim alan eğitici ve kursiyer kadınların katıldığı eğitim seminerinde bilerek veya bilmeyerek devam ettirilen kötü muamelelerin tamamının çocuğun ihmal veya istismar edilmesine neden olduğuna vurgular yapıldı.

Seminer süresi içinde; Çocuk istismarının tanımı yapıldıktan sonra koruyucu ve önleyici çalışmaların içeriği üzerine durularak, sürecin çocuklara ve gençlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi konferans, seminer ve eğitim çalışmalarına, Nevşehir İl Müftülüğü’ ne bağlı şehir merkezindeki Kuran-ı Kerim eğitimi verilen merkezlerde bundan sonraki süreçte de devam edecek.