FİB HABER- Özel- Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik kazalarını önlemenin yanı sıra oluşan kazalarda can kaybının oluşmaması için trafik denetimlerini artıracak yeni bir uygulama başlattı.

Nevşehir'de trafik ve asayişin kamerayla kontrol edildiği Mobese sistemi hız, ışık ve kural ihlali yapan sürücüleri affetmiyor.


Nevşehir il genelinde ışıkta bekleyen ve emniyet kemeri takmayan sürücüler mobese kamaraları tespit edilerek plakalarına cezai işlem yapılıyor.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet kemeri takmayan araç sahipleri kamera ile tek tek tespit edilerek bu kuralı ihlal eden sürücülere 88 TL cezai işlem uygulamasına geçildi.

FİB Haber Merkezimizi takip eden okuyucularımıza araçlarını sürerken emniyet kemeri takmayan kişilerin adresine 88 TL cezai kağıdı gelmeye başlanıldı.

Daha Öncede www.Fibhaber.Com Da Duyurmuş Olmamıza Rağmen Bunu Dikkate Almayan Sürücüler Mobese Kayıtlarındaki Görüntülerle Cezayı Yediler.

Emniyet kemeri takmayan ve ön koltuğa çocuk oturtan sürücülere ceza yazılarak adreslerine gönderiliyor.

Sürücülerimizi Trafik kurallarına uyması konusunda uyarıyoruz. Emniyet kemerini takalım hem can güvenliği hem de cezaya kalmayalım. 

Nevşehir'de Mobese Kameraları Para Bastı...

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren MOBESE kameraları şehrin güvenliğini sağlamak için 24 saat kesintisiz kayıt yapıyor.

Nevşehir'de şehrin bir çok noktasında kamera ile bölge görüntülemesi yapılırken, kırmızı ışık ihlali, kemer kontrolü ve kamera ile hız ihlali kontrolü yapılıyor. 


2015 yılında MOBESE kameralarından elde edilen bu görüntüler ayrıca asayiş,hırsızlık , terör ve organize suçlarının aydınlatılmasında kullanılıyor... Yine Plaka tanıma sistemi ile suça karışmış bir çok araç tespit edilip yakalandı. Ayrıca MOBESE kameraları emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla görüşen araç sahipleriyle kırmızı ışık ve hız ihlallerini affetmiyor. 38 kameradan alınan görüntülerle hız sınırını aşan 146 bin 975 sürücünün kayıtlı adreslerine trafik cezası gönderildi. 

Yetkililer, sürücülerin can güvenliği için kameraların önemli olduğunu ve 24 saat esasına göre ceza yazdığını belirtti.

SİSTEM OTOMATİK İŞLEM YAPIYOR

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından son teknoloji kullanılarak kurulan Mobese kameraları, sarı, kırmızı ve yeşil ışıkta geçen araçları otomatik olarak bilgisayara kaydediyor. Bir araç sürücüsü sarı ışıkta geçtiyse, sürücünün plakası bilgisayara sarı renkte kaydediliyor. Kırmızı ışıkta geçen sürücülerin plakaları da kırmızı renkte bilgisayara kayıt ediliyor. Böylelikle kimse keyfi olarak sürücülere ceza yazamıyor.

Bilgisayar başında duran yetkili memurlar; kırmızı ve sarı renkli plakaların görüntülerini tek tek inceliyor. Sürücü, yeşil ışıkta geçmiş, ancak trafik yoğunluğundan dolayı kavşak ortasında kalmışsa o sürücüye ceza yazmıyor. ya da ambulans ve itfaiye gibi geçiş önceliği olan araçlara yol verenlere ceza yazılmıyor.

MOBESE OLMAYAN YERLERDE TRAFİK KONTROLÜ

Mobese kameralarının görmediği noktalarda ise trafik ekipleri rutin olarak kontrol yapıyor. Şehrin farklı noktalarında kurallara uymayan, emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla görüşen araç sahiplerine ceza kesildi.

Haberiniz olmadan ceza alabilirsiniz!
Trafikte denetimler artıyor. Artık emniyet kemeri başta olmak üzere trafikte yapılan kural ihlallerine MOBESE'den ceza kesiliyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte denetimlerin yüzde 50'si durdurularak, yüzde 50'si doğrudan plakaya ceza kesilerek yapılıyor. Nevşehir le birlikte 81 ilde kurulu olan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla trafik akışı gün boyunca takip ediliyor. MOBESE kameraları üzerinden de sürücülere ceza uygulanmasına başlandı. Emniyet kemeri takmayan ve ön koltuğa çocuk oturtan sürücülere ceza yazılarak adreslerine gönderiliyor.

Düzenlemeyle birlikte trafik akışını tehlikeye sokan kamyon ve otobüs şoförlerine yönelik oalrak önemli adımlar atılacak. Buna göre, söz konusu araçların Yol Kenarı Ortak Denetim İstasyonları’nda 24 saat denetim ve kontrolleri yapılacak. Uykusuz, alkollü veya ehliyetsiz olduğu belirlenen şoförler anında araçtan indirilerek yerine başka bir sürücünün geçmesi sağlanacak. Araçların hız limitlerini gösteren takograflar da uzman ekipler tarafından kontrol edilecek. Belirlenen hız limitinin üzerinde araç kullanan sürücülere ve araçlara yüksek oranda ceza kesilecek.

Unutmayalım Polisimiz hepimizin sağlık huzur ve güvenliği için çalışıyor...