Günümüzde kooperatifler tarımdan sanayiye, ulaşımdan eğitime, krediden sigortaya, üretimden tüketime kadar birçok alanda faaliyet göstermektedir. Aynı amaç etrafında birleşerek bir araya gelen kesimlerin oluşturduğu kooperatiflerin bugün gelmiş oldukları yer ve gösterdikleri gelişme göz ardı edilemeyecek noktalara ulaşmış durumdadır.

Lonca, imece gibi bizim medeniyetimize ait sosyo-ekonomik örgütlenmeler, çağdaş anlamda kooperatifçiliğin gelişmesine zemin oluşturmuştur. Yardımlaşma ve. dayanışma esasına dayalı kooperatif işletmeler bu toprakların hayat tarzından güç almaktadır.

Ülkemiz kooperatifçiliği için yol haritası niteliğindeki "Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı"nda (TÜKOSEP) tespit edilen sorunların etkin ve hızlı bir şekilde çözülmesi amacıyla çok sayıda faaliyet ve projeye yer verilmiştir. Anılan Eylem Planının 2.2. alt başlığında yer alan "Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi (KOOP-GİR)" faaliyeti ile kooperatifçilik potansiyeli bulunan alanlarda kooperatif kurulmasına önderlik edebilecek kanaat önderleri ile potansiyel girişimcilerin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi yoluyla vatandaşlarımızın kooperatif çatısı altında örgütlenerek refah seviyelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Kooperatifçilik potansiyeli bulunan alanlarda kooperatif kurulmasına önderlik edebilecek kişilerin harekete geçirilebilmesini amaçlayan eğitim çalışmaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliğinin işbirliğiyle yürütülmektedir.

Kanaat Önderleri (Belediye Meclis Üyeleri, îl Genel Meclisi Üyeleri, Öğretmenler, Din Görevlileri, Muhtarlar), potansiyel girişimciler ile yerel kooperatif yöneticilerinin katılacağı dördüncü eğitim 12-13 Kasım 2014 tarihlerinde Nevşehir'de gerçekleştirilecektir.

Yaklaşık yüz on kişinin katılacağı eğitimde;

- Girişimcilik, yeni iş fikirlerinin oluşturulması, kooperatifçiliğin anlamı ve ilkeleri, diğer örgütlenme biçimlerinden farklılıkları, Dünyada ve Türkiye'de kooperatifçiliğin durumu ve gelişmeler anlatılacak, aynı zamanda başarılı kooperatiflerden örnekler de verilerek katılımcılarla birlikte aktif bir çalışma gerçekleştirilecektir. 2 gün sürecek olan bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan katılımcılara "Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Katılım Belgesi" verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.