Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, son bir hafta içerisinde yapmış olduğu operasyonlarda kendisini Polis, Savcı olarak tanıtan 3 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak adalete teslim etti.

Telefon Dolandırıcıları Nevşehir’de Yakalandı

Nevşehir’de yaklaşık 10 gündür telefon dolandırıcılarının peşinde olan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir’de de dolandırıcılık yapan 3 kişiyi Avanos ilçesinde yakaladı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ortaklaşa yapmış oldukları takip ve çalışmalar sonrasında telefon dolandırıcılığı yapan Y.K, K.A ve H.Ç’yi Avanos ilçesinde suçüstü yakaladılar.

Edinilen bilgilere göre Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan bir kişiyi dolandırmak isteyen şahıslar görüştükleri kişi ile para ve ziynet eşyaları kendilerine vermek için randevulaştılar. Olay yerine gittiklerinde durumdan şüphelenen zanlılar olay yerinden kaçmaya çalıştılar. Asayiş ekipleri ile kısa süren kovalamacanın ardından Y.K (22), K.A (16), H.Ç (18)’yi yakaladılar. İlk ifadelerinin Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan zanlılar daha sonra ise Avanos Adliyesi’ne sevk edildiler.

Nevşehir’de son olarak bir bayandan 3 bilezik ve 12 Bin TL dolandıran zanlıları Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi ile bağlantılı oldukları ve Akçakale’den Nevşehirli kişiler ile irtibata girdikleri ve burada ki zanlıların ise kişiler ile irtibata geçerek dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi. 

Yakalanan dolandırıcıların  haklarındaki tahkikat devam ediyor.

AVANOS EMNİYETİ UYARIYOR!!!!!

Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Ekipler, son günlerde gelen şikayetler üzerine harekete geçerek afiş ve el broşürleri dağıtıp çeşitli ilan kanallarından vatandaşları uyardı.

Uyarıda; ”Son dönemlerde geliştirilen dolandırıcılık yöntemlerinde; vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini polis, hakim, savcı, kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talep eden, ATM cihazlarında para çektirmek isteyen, kontör yükletmek isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Bu nedenle vatandaşlarımıza gelen telefonların emniyet birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle ‘155 Polis İhbar Hattı’nı veya en yakın polis merkezini arayarak bildiriniz. Polisin veya kamu görevlisinin telefonla kimseden para istemeyeceğini, para istemenin veya vermenin suç olduğunun dikkate alınmasını önemle duyururuz.” denildi.

Avanos Kızılırmak Gazetesi