Bugüne kadar 1650 parselde yer alan 3000’e yakın konutun yıkımının tamamlandığı çalışmalarda geri kalan konutların da yıkımlarının devam edeceği belirtildi.

 

Nevşehir’de sağlıklı kentleşme ve modern kent görünümünün tesis edilmesi hedefi doğrultusunda Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile, Raşitbey, Camiatik, Camicedit, Bektik, Memişbey, Eskili, Cumhuriyet, Dere,Kapucubaşı, Musapaşa, Kaya Cami Mahallesinde ,teknik personeller tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar sonrasında ,burada oturan vatandaşlara yönelik olarak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 2600 konut,2 Cami,Sağlık Ocağı,Kreş,Ticaret Merkezi, Karakol ve 32 derslikli ilkokul ve ortaokul binalarından oluşan yeni yaşam alanları 2011 yılından itibaren hak sahiplerine dağıtılmaya başlanmıştı.

 

Toplam 11 mahalleyi içine alan bölgede, vatandaşların boşalttığı konutların da yıkım çalışmaları Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru başlayan çalışmalarla bugüne kadar toplam 2650 parselde 3000 e yakın konutun yıkımı tamamlandı.