Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Şeker Fabrikaları'na (Türkşeker) ait 5 ildeki toplam 15 taşınmazın, TTA Gayrimenkul'ün Tekirdağ'daki, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Mersin'deki gayrimenkulünün özelleştirme ihalelerinde en yüksek teklifi veren kişi ve kuruluşlara satışına karar verdi.


 TÜRKŞEKER'İN 5 İLDEKİ GAYRİMENKULLERİNİN SATIŞI-

A.Ş.'nin İstanbul,KonyaKırklareliKırşehir ve Nevşehir illerindeki toplam 15 taşınmazının ihalede en yüksek teklif veren kişi ve şirketlere satışına karar verildi. Buna göre Türkşeker'in İstanbul Kadıköy Suadiye Mahallesi Mektep Sokağı'ndaki 126/1287 metrekare arsa paylı gayrimenkuldeki 4 nolu daire 430 bin TL bedelle Ali İrfanTaşçı'ya, 7, 8 ve 11 nolu daireleri sırasıyla 500 bin TL, 525 bin TL, 550 bin TL bedelle Bülent Özgür Kılıç'a satışı kararlaştırıldı. Taşınmazların çeşitli nedenlerle ihalede en yüksek teklifi verenlere satışının yapılamaması halinde, satışının gerçekleştirileceği sıralama belirlendi.
Türkşeker'e ait Kırıkkale'nin Babaeski İlçesi Sinanlı Köyü'ndeki 44 bin 308 metrekarelik taşınmazın ihalede 101 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Doğru Ticaret-Ali Doğru'ya, Kırşehir'in Mucur İlçesi Seyfe Köyü'ndeki 41 bin 475 metrekarelik taşınmazın 150 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Mehmet Baran'a, Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Hamzalı Köyü mevkinde bulunan 15 bin 44 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 52 bin 500 TL bedelle en yüksek teklifi veren Doğaner Tarım Ürünleri'ne satışı uygun görüldü.