Konya Ovası Projesi (KOP), Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP) Kapsamında Gülşehir Yeniyaylacık köyünde devam eden Çilek Yetiştiriciliği Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gülşehir İlçe Kaymakamı Çağlar TEKİN, İlçe Jandarma  Komutanı Ömer Onur BEŞİKTAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Şube Müdürleri Mustafa ATA, Atilla ARSLANGİRAY ve Hüsnü BAŞ, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar BARIŞ,  KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Temsilcileri, Gülşehir  İlçe Müdürü Halit CAN, Ürgüp İlçe Müdürü ALİ GÜLEÇ, Gülşehir  Ziraat Odası Başkanı Hacı BAYSAL, Yeniyaylacık Köyü Muhtarı Nurettin Yılmaz, Teknik personeller, Yeni Yaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Melek ÖZDEMİR ve  kooperatif üyesi bayanlar, Yeniyaylacık köyü sakinleri ve misafirler katıldı.

            Gülşehir Kaymakamı Çağlar TEKİN programda yaptığı konuşmasında “Tamamı bayanlardan oluşan Yeniyaylacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan ve Üyelerini tarımsal bir örgüt çatışı altında toplanmaları nedeniyle tebrik ediyor, çilek yetiştiriciliği konusundaki projeye karşı girişimleri ve ilgileri nedeniyle de takdir ediyorum” diyerek kooperatifin yapacağı faaliyetlere destek vereceklerini açıkladı.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ ise konuşmasında Eğitim ve Yayım faaliyetlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ana faaliyetleri arasında olduğunu, üreticilerin bilgi ve becerilerini artırarak tarımsal yeniliklerle buluşmaları için birçok alanda proje uyguladıklarını, Konya Ovası Projesinin Nevşehir’i kapsamasıyla birlikte bölgede ekonomik olarak yetiştiriciliğini geliştirmek istedikleri çilek yetiştiriciliğini projelendirerek  Konya Ovası Kalkınma İdaresinden destek aldıklarını kooperatif üyesi bayanlarla projeyi yürüttüklerini bildirdi. KOP kapsamında uygulanan projenin Tarımsal alanda  Nevşehir’de uygulanan ilk proje olduğuna dikkati çeken YILMAZ bu başlangıçla birçok alanda proje geliştireceklerini açıklayarak “projeye desteklerinden dolayı Sn.Valimize, Sn. Milletvekillerimize, Sn. Kaymakamımıza, Kop İdaresine ve Kooperatifimize teşekkür ediyorum’ dedi.

            Çilek Yetiştiriciliği Proje Koordinatörü Şube Müdürü Recep EROĞLU, iklim ve toprak özellikleri nedeniyle yetiştirilen yerli ürünlerin tat ve aroma bakımından pazarda tercih edildiğini söyleyerek çiftçileri katma değeri yüksek alternatif ürünlerin yetiştirilmesine yönlendirmek, yeni üretim teknikleri kullanılarak birim alandan yüksek verim ve kalitede ürün alınmasını sağlayarak pazar payını artırmak, bölgede aile işletmelerine örnek oluşturarak üretimini teşvik etmek amacıyla kooperatif üyesi 10 kadın çiftçiyi hedef alan  53 Bin TL bütçeli projenin teorik eğitim programına  devam edildiğini ve akabinde her üreticiye 1 er dekar olmak üzere toplamda 10 dekar büyüklüğünde örnek çilek bahçesi tesis edilerek uygulamalı olarak projenin sürdürüleceğini bildirdi. Projede eğitimci olarak görev alan Yüksek Mühendis Ayşe KOCA, Mühendis Bircan YAMAN ve sosyolog Beytullah ATEŞ’ e çalışmalarında gösterdikleri gayretler nedeniyle teşekkürlerini bildirdi.
            KOP Bölge Kalkınma İdaresinde Uzman Semra TÜRKMEN  katılımcılara hoşgeldiniz diyerek projenin dayanışma içerisinde yürütülmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. KOP desteklerinin devam edeceğini bildirdi.

            Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Melek ÖZDEMİR, Katılımcılara hoşgeldiniz diyerek  “bu projeyle başlangıç olarak çilek yetiştirmede, tüm kadın çiftçilerle  birlikte başarıya ulaşacağız, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim dedi.