NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Son Yıllarda TOKİ ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan konutlara ilgi büyük. 4. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasıyla birlikte 754 Vatandaş daha ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak.

Nevşehir Adnan Menderes Terminalinden daha net görülebilen, il merkezinin yepyeni bir konut alanı daha kazanacağı 4. Etap konutlarında kaba inşaatlar tamamlanmış durumda. İnşaatların dış cephe çalışmaları ve boya çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kısa sürede konutların hak sahiplerine dağıtılması bekleniyor.

Nevşehir Belediyesi’nin  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği  Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4. Etap olarak yaptırılması kararlaştırılan 754 konutun inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Nevşehir’de  çağdaş ve modern şehir kimliğinin etkin şekilde  ortaya konulması  amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen  Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi  kapsamında  TOKİ ile  ortaklaşa,  Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oluşturulan yeni sosyal yaşam alanları , 2011 yılında tüm sosyal donatıları ile tamamlanarak 3 etap halinde 2600 hak sahibine dağıtılmıştı.
Projenin devamı niteliğindeki   754 konuttan oluşan  4.Etap yeni TOKİ konutlarının  yapımı,   Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bektik 3. Mıntıka mevkiinde toplam 49 bin 464 metrekarelik bir alan içerisinde  halen devam ediyor. 
 TOKİ  4. Etap konutlarının  yapımının   2016 yılında  tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılması planlanıyor.