Nevşehir İl Özel İdaresi 2014 yılında Merkez ve İlçe Köylerinin evsel katı atıkların toplanması amacıyla ihale yoluyla 1413 adet çöp konteynırının imalatının yaptırarak dağıtımının gerçekleştirmiştir.

Ancak konteynırların yeterli gelmemesi sebebiyle 2015 yılında da yine Nevşehir İl Özel İdaresi  bütçesinden 1000 adet yeni Konteynır ihalesi yapılmış,Konteynırların 800  adedi Nevşehir İl Özel İdaresi  bütçesinden 200 adedi ise İller Bankası tarafından hibe yoluyla karşılanmıştır.

İmalatı hızla tamamlatılıp evsel katı atık toplama işinde kullanılacak olan çöp konteynırlarının Nevşehir İl Özel İdaresice dağıtımına başlanılmıştır.İlk etapta Avanos,Acıgöl,Derinkuyu ve Ürgüp İlçe köylerine gönderilen konteynırlar köy halkının hizmetine sunulmuştur.15.04.2015 tarihinde gelen ikinci partinin ise en kısa zamanda dağıtımı yapılarak;Gülşehir,Hacıbektaş ve Kozaklı İlçeleri köylerinde hizmete sunulacaktır.
 
Nevşehir İl Özel İdaresi olarak amacımız ,Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmetin en hızlı ve en güzelini sunarak yaşam kalitelerinin artırmasını sağlamaktır.