Nevşehir Belediyesi’nin ,Nevşehir şehir kimliği ile bütünleşen mimarisi ile geleceğe aktarılacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Külliye’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonunda temeline ilk harcın konduğu 16 bin metrekarelik bir alanda hizmete kazandırılması planlanan Külliye’nin inşaat alanı arı kovanını hatırlatan görüntülere sahne oluyor.

Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde, geleneksel mimari, taş malzeme ve modern sistemlerle donatılacak ve gelecek yüzyıllara aktarılacak en önemli eserlerden biri olan Nevşehir Külliyesi’nde inşaat çalışmaları sürüyor. Nevşehir Belediyesi ile  Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile hayırsever vatandaşların da yakın ilgi ve destekleri ile devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,   yaklaşık 16 bin metrekarelik kapalı ve avlu alanı bulunan Külliye bünyesinde  yaklaşık 7 bin kişinin ibadet edebileceği cami,  ile 3 kattan oluşacak ve içerisinde Gasilhane, Gusülhane, Morg, Kadın ve Erkek Taziye Evi, Konferans salonu, Kütüphane ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli ünitelerinde bulunacağı sosyal donatıların bulunacağını söyledi. Ünver,  Külliye çevresinde ayrıca geniş bir alanda otopark alanının yer alacağını belirterek, Külliye kaba inşaatının bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Çalışmaları daha yakından takip edebilmek amacıyla burada bir de ofis oluşturan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Külliye etrafında   yaklaşık 52 bin metrekarelik bir alanda da  şehir meydanı  oluşturulacağını söyledi.