Nevşehir Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu tarafından, kurban kesim yerleri belirlendi.

 

Nevşehir Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan'ın başkanlığında toplanarak kurbanların kesim yerlerini belirledi. Komisyonda alınan kararlara göre, 2000 Evler Pazar Yeri, 2000 Evler TOKİ, Balık Pazarı, Nevşehir Ticaret Borsası Et Kombinası, Çat Yolu 2. Kilometredeki İstek Et Mandırası, Alacaşar Yolu üzerindeki Başkınlar Besi Çiftliği ve Çat Yolundaki Ağaçpınar Besi Çiftliği haricinde bir yerde kurbanlık hayvan kesimi yapılamayacak. Bunların dışında toplu kesim yerleri için Kurban Hizmetleri Komisyonu'ndan izin alınması gerekiyor.

 

Cadde ve sokaklarda Kurban Bayramı günlerinde uygunsuz şartlarda kurban kesimini önlemek amacıyla Nevşehir Belediyesi Zabıta, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman ve Su işleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir ekip kurularak denetim yapılacak. Ekipler, belirlenen kesim yerleri haricinde park, cadde, meydan, yol ve kaldırım gibi umuma açık alanlarda veya uygun olmayan yerlerde kesim yapanları ve hayvan artıklarını çevreye atarak hijyenik şartlara uygun bertaraf etmeyenleri tespit edecek. Bu kişilere 2872 Sayılı Çevre Koruma Kanunu, 5199 Sayılı Kanun ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi çerçevesinde cezai işlem uygulanacak.

 

Kurbanların dini kaidelere ve sağlık şartlarına uygun olarak kesilmesi için kesim yerlerinde Müftülük, Belediye, Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'nden ehil birer personel görevlendirecek.

 

Kurban hayvan atıkları ile kurban kesim sırasında ve sonrasında oluşan atıklar, Belediye usulüne uygun olarak toplanıp uzaklaştırılması ve zarar vermeyecek şekilde gömülmesi sağlanacak.