Nevşehir de İl Müftülüğü tarafından Düzenlenen 14 Nisan 2014 Kutlu Doğum Haftası Kuran-ı Kerim Ziyafeti Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen muhteşem bir programla başladı...

İlk olarak Nevşehir Belediyesi Mehteran ekibi sahne alarak milli ve manevi marşlarla salonu coşturdular...

Programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Nevşehir milletvekili Murat Göktürk,Nevşehir İl Jandarma Komutanı ve Garnizon komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk,Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir Barosu Başakanı Av.Fahri Korucu,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,Daire Müdürleri Nevşehir Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Nevşehirli davetliler salonu tıka basa doldurdular...

Saygı duruşu ve İstikalal Marşının okunmasıyla başlayan Nevşehir kutlu doğum programının açış konuşmalalrını Nevşehir İl müftüsü Sayın Yakup Öztürk yaptılar.

Müftü Öztürk yaptığı konuşmasında tüm protokol üyeleri ve davetlileri selamlayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öztürk, 
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, "Samimiyet ve İhlas" temasının işleneceğini belirtti.Etkinliklerin Hz. Muhammed'i anlamak ve onun ahlakını öğrenmek için önemli bir fırsat olduğunu anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bugün uygarlığımızın en büyük eksikliği, küresel ölçekte samimiyeti kaybetmesidir. Katılımcılar bu programlardan güzel örnekleri alıp hayata geçirmeleri gerekmektedir. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, hangi kavme mensup olursa olsun, derisinin rengi, cinsiyeti, ekonomik durumu ne olursa olsun, evrensel planda bütün müminler birbirlerinin kardeşidir. Bu kardeşliğin sevgi ve evrensel barış ilke ve ölçüleriyle tahkim edilmesi gerekir." dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da konuşmasında; Bütün âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen, insana dair bütün güzellikleri ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1443. yıl dönümünü miladi takvime göre onun doğum günü olan 20 Nisan gününü de kapsayan 14-20 Nisan tarihleri arasında “Kutlu Doğum Haftası” olarak idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” .

Başta Nevşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere Büyük Türk Milletinin ve İslam Aleminin “Kutlu Doğum Haftası”nı kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”  dedi.

Vali Ceylan ın konuşmasının ardından Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen de,Başkanımımz Sayın Hasan Ünver rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadılar.Kendilerinin selam ve sevgilerini sizlere iletmemi istediler diyerek, Kutlu doğum haftasının ana teması; samimiyet. Kur'an ve sünnet ışığında cek etmeli herkes kendini. Yoksa o şu bu değil.Bu güzel ve anlamlı günde Nevşehir imize bu güzel organizasyonu sağlayan İl müftülüğümüze teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından programa katılımcı Nevşehir Protokolü  sahneye davet edilerek  İl müftüsü Sayın Yakup Öztürk tarafından kendilerine günün anısına gül takdim edildi.

Yine katılım ve katkılarından dolayı Nevşehir Halkı Adına Vali Mehmet Ceylan,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver adına Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Hafız Ahmet Karalı,Hafız Nebi Yaşar v e Hafız Fatih Kaya ya hediyeleri takdim edildi.

Gül ve hediyelerin takdimi sonrası sahne alan Nevşehir İl müftülüğü Damla İlahi Grubu ve Nevşehir Belediyesi müzisyenleri eşliğinde ilahilerle Türk Tasavvuf Musikisi dinletileri sundular.

Programın son bölümünde ise Ankara Hacıbayram Veli Cami İmam Hatibi (Dünya 1.) Hafız 
Ahmet Karalı,İstanbul Bahçeli Evler İlçesi İmam Buhari Camii Müezzin-Kayyımı (Türkiye 1.) Hafız Nebi Yaşar ve İstanbul Fatih İlçesi Çorlulu Ali Paşa Camii İmam-Hatibi Hafız Fatih Kaya tarafından davetlilere Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle Kur'an ziyafeti sunuldu.