Nevşehir’de bankadan para çeken sürücüyü takip eden zanlılar, lastiği patlatarak durdurdukları otomobilden 97 bin 150 lira bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı.
Nevşehir’de üç şüpheli şahıs, özel bir bankanın önünde park halinde bulunan aracın sağ arka lastiğini patlattı. Sürücü R.A,, ödemeleri için bankadan çekerek çantasına yerleştirdiği 97 bin 150 lira parayı arka koltuğuna bıraktı. Aracıyla 10- 15 metre ilerledikten sonra bir şahıs aracını durdurmasını işaretle istedi. Aracı durduran R.A.’ya, lastiğin patlak olduğunu söylendi. Bunun üzerine lastiği incelemeye başlayan sürücünün dalgınlığından faydalanan iki şahıs, arka koltukta çanta içerisinde bulunan 90 bin lira parayı aldı. Üç şüpheli daha sonra bir araçla olay yerinden kaçtı. Lastiği inceledikten sonra arka koltuktaki çantasının olmadığını gören R.A., dolandırıldığını anladı. Nevşehir’de Atatürk Bulvarı gibi onlarca kişinin gelip geçtiği öğle saatlerinde yaşanan olay sonrasında R.A., durumu polise bildirdi. Çevrede bulunan vatandaşların ifadeleri sonrasında plakası belirlenen araca yönelik polis tarafından takibat başlatıldı. Lastiği kesildikten sonra para çalınan araçta Olay Yeri İnceleme ekipleri parmak izi çalışması yaptı. Polis ekipleri şüpheli şahısların aracını tespit edip yakalamak üzere geniş çaplı bir araştırma başlattı. Dolandırılan R.A.’nın olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi.
ŞÜPHELİLER BİR SÜRÜCÜYÜ DAHA DOLANDIRMAK İSTEMİŞLER
Olay yerine gelen Ömer Karaköse ise, bir saat öncede 3 şüphelinin kendisini aracının lastiğini kesmek suretiyle dolandırmaya kalktığını ifade etti.
Kendisinin de bankadan 80 bin lira para aldıktan sonra aracına bindiğini anlatan Karaköse “kısa bir mesafe kat ettikten sonra bir kişi lastiğimin patlak olduğunu söyledi. Ben, şahıstan şüphelenerek aracımı durdurmadım. Jant üzerinde olay yerinden uzaklaşana kadar gittim. Sonrasında lastiğimi değiştirdim. Benim de param çalınabilirdi” dedi.
CİHAN