Göçük altında kalanlardan 8 işçi Nevşehir Devlet hastanesine kaldırılırken bir işçinin hayatını kaybettiği 7 işçinin yaralı olarak tedavi altına alındığı belirtildi.Halen göçük altında kalanların olduğu çıkartılan işçilerin Nevşehir Devlet Hastanesine getirildiği belirtiliyor.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ocağa sağlık ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı Köyündeki bir kömür madeninde göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 10 işçi göçük altında kalırken 8 işçi Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bunlaran durumu ağır olan bir yaralı hayatını kaybetti.

Halen göçük altında kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı Köyü  mevkisindeki  Gümüşyazi (arafa) köyü mevkisindeki özel bir işletmeye ait kömür madeninde sabah saatlerinde göçük meydana geldi. 

Olay üzerine bölgeye gelen ekipler kurtarma çalışmalarına başladı. 

Göçük nedeniyle Nevşehir Afet ve Acil Durum Ekibi ile çok sayıda ambulans madene yönlendirildi.

Göçük altında kalanların çıkartılması çalışmaları devam ederken Nevşehir Devlet hastanesine kaldırılan 8 işçiden bir tanesinin durumunu ağır olduğu ne yazıkki hayatını kaybettiği belirtildi.

Vali Mehmet Ceylan da olay sonrası Hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.Vali Ceylan  göçüğün çıkış nedeniyle ilgili araştırma başltıldığını belirtti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde kömür ocağında meydana gelen göçükte 14 işçiden 1 ölü, 2 si ağır 7 işçi yaralı olarak çıkartıldı.


Gülşehir'in Dadağı köyünde, özel bir firma tarafından işletilen linyit kömürü ocağında çalışma yapıldığı sırada göçük meydana geldi.

Kömür ocağında 14 işçiden 1 ölü, 2 si ağır 7 işçi yaralı olarak çıkartıldı. Arama kurtarma ekipleri  olay yerine çalışmalarına devam ediyor.

Gülşehir kaymakamı ve Avanos kaymakamı olay yerinde arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
Avanos kaymakamı  Mustafa Eldivan yaptığı açıklamada “meydana gelen göçükte arama kurtarma ekipleri işçileri kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor,  içeride bulunan işçilerden 1 ölü, 2 si ağır 7 yaralı var. Yaralılar Nevşehir’deki  hastanelere sevk edildi” dedi.

Detaylar birazdan www.fibahber.com da...

Bugün Nevşehir in gülşehir ilçesine bağlı Gümüşyazı Köyü Elmas Madencilik'e ait kömür ocağında meydana gelen göçük bu sabah saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

Edindiğimiz bilgilere göre maden ocağında Grizu patlaması sonucu yeraltı kömür ocağında meydana gelen göçükte, 8 kişi çıkan gazdan etkilenerek, yaralandı. Ocağa giren görevlilerin çıkardığı 8 yaralı Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçilerden durumu ağır Ferdi Gürlek, hastanede kurtarılamadı. Vucutlarında yanık oluşan Diğer işçiler ise  tedaviye alındı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, soruşturmanın ve yaralı 7 işçinin tedavisine devam ediliğini söyledi. Jandarma ekipleri göcüğün meydana geldiği maden çevresinde önlem alırken, Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir Valisi Ceylan'ı telefonla görüşerek, bilgi aldı . Bakan Yıldız daha sonra Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne talimat vererek bir ekibin Gülşehir'deki madene giderek inceleme yapılmasını istedi

Nevşehir maden ocağında meydana gelen göçükte;
Yaşar Güneş
Selim Öcal - SEVK
Uğur Kale
Tarık Deveci
Ferdi Gürlek (VEFAT)
Ersin Akkuş
Emin GÜRKAN - SEVK
Serkan Erdem
Aydın Gürkan
Kuddusi Özbek
Mustafa Dadaş
Turgay Demir
Şükrü ....

YARALILARDAN DURUMLARI AĞIR OLAN İKİ İŞÇİ HELİKOPTER AMBULANSIYLA KAYSERİ YE SEVK EDİLECEĞİ BELİTİLDİ.
Ayrıntılar Geliyor...

 Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Olayda 1 kişi öldü 7 işçi yaralandı. nevşehirde,göçük,,1 ölü