Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’e ailesiyle birlikte inşaatlarda çalışmak üzere Ordu’dan gelen M.T.(19) üç büyük markete hırsızlık amacıyla girdi. Marketlere kapalı olduğu gece saatlerinde maskeli olarak gelen zanlı çevrede kimsenin olmadığından emin olduktan sonra girişte bulunan güvenlik kameralarını değnekle etkisiz hale getiriyor. Sonrasında açtığı kapıdan giren zanlı alarm sisteminin de kablosunu keserek devre dışı bırakıyor. Marketlerden kontör, sigara, yiyecek maddeleri ve kasadaki paraları alan zanlı, bunları Yeni Kayseri Caddesi üzerinde bulunan inşaat halindeki apartmanlardan birinin Bodrum katına saklıyor. 

Dün gece saat 02.00 sıralarında bir markete giren zanlı kamerayı ve alarmı devre dışı bıraktıktan sonra lambaları Yakınca devriye gezen Asayiş Şube ekipleri tarafından görüldü. Ekiplerin geldiğini gören zanlı marketten kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Uzun süren kovalamaca sonrasında ekipler zanlıyı yakaladı. Zanlının ifadesi sonrasında çaldıkları maddeleri sakladığı Yeni Kayseri Caddesi üzerinde bulunan inşaat halindeki apartmanlardan birinin Bodrum katına giden ekipler kağıt ve bozuk paraları, sigaraları, kontörleri, cep telefonlarını ele geçirdi.

Daha önce sabıkası olmadığı öğrenilen zanlı M.T. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.