Hazreti Muhammed’in doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili’nde tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir'de de camiler doldu taştı. Vatandaşlar, kandil gecesi dua edip Allah’tan af ve mağfiret diledi.

Nevşehir Kent merkezinde bulunan Kurşunlu Camii’nde kutlanan Mevlit Kandili’ne gelen vatandaşlar, camide lokum ve gül suyu dağıttı. Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okunduğu gecede çok sayıda vatandaş, camide ibadetini yaptı duasını etti. Akşam namazını Kurşunlu Camii’nde kılan vatandaşlar, tüm İslam aleminin kandilinin mübarek olması temennisinde bulunarak, “Peygamberimiz Efendimiz’in (SAV) ruhu şad olsun, bizlere şefaatçi olsun. Cenab-ı Mevlam, bizi Peygamber Efendimiz’e ümmet etti. Biz de ahirette inşallah şefaatine nail olacağız. Rabb’im bizi Peygamber Efendimiz’in şefaatine nail etsin, Efendimiz’e komşu etsin. Bizim istediğimiz zaten bu. Dünyaya geldik, işte gidiyoruz. İnşallah burada, beraberce kıldığımız namaz gibi orada da bizler beraber oluruz" dediler.

ÜRGÜP'TE MEVLİD KANDİLİ DUALAR İLE KUTLANDI

Mevlid Kandili nedeniyle Ürgüp’te 7’den 70'e herkes camilere akın etti.

Mevlid Kandili, Ürgüp’te başta Musalla camiinde olmak üzere tüm ibadethanelerde huşu içerisinde kutlandı. Musalla Camiinde düzenlenen programa gelen cemaat camiyi doldurdu, cemaat gecenin feyzine nail olabilmek için namazlarını kılarak gece boyunca okunan dualara eşlik etti.

Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili tüm yurtta huşu içerisinde kutlandı. Ürgüp’te bu manevi günün vesilesiyle camilere akın eden Müslümanlar, geceyi ibadet ve dualarla geçirdi. Başta tarihi camiler olmak üzere ilçe genelindeki ibadethaneleri dolduran vatandaşlar, gecenin feyzine nail olabilmek amacıyla namaz kılıp okunan dualara eşlik etti.
Avanos İlçesine bağlı Özkonak ta da Mevlid kandili dualalrla kutlandı.