Nevşehir genelinde meydana gelen motosiklet ve bisiklet hırsızlıklarına karşı mücadele veren İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına rağmen il genelinde motosiklet hırsızlığı olayları artıyor.

Başka vatandaşlarında mağdur olmaması için, etraf da gezinen şüpheli şahısların mutlak suretle 155 ihbar edilmesi istendi.

Ayrıca açıkta ve kilitsiz vaziyette bırakılan bisiklet ile motosikletlerin hırsızlığa davetiye çıkardığını söyleyen vatandaşlar, motosiklet hırsızlarına verilen cezalar, caydırıcı olmadığı takdirde bu işin önlenemeyeceğini söylüyor.

Direksiyonu Kırıyorlar

Motosikletlerin üzerinde anahtarı olmadığı için direksiyonu kilitleniyor. Ancak hırsızlar direksiyonu biraz zorlayarak kırıyorlar. Genelde iki kişi çalışıyor. Hırsızlardan biri çalacakları motosikletin direksiyonunu rahatlattıktan sonra üzerine biniyor.

Diğeri ise kendi motosikletini çalıştırarak bir ayağıyla diğer motosikleti iterek götürüyor.

Parçalanan motosikletler yedek parçacılara götürülüyor. Ya da Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde çok ucuza satılıyor. Bazı sürücüler ise hırsızlara bir nevi önlem almak için motosikletlerine çip taktırarak 24 saat 24 saat takip edilmesini sağlıyor.