Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılı içerisinde toplam 750 inşaat mühendisi ve mimar personele hasar tespit eğitimi verecek.
Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, vatandaşlarda afet bilincini uyandırmak, afetzede vatandaşları konusunda uzman hasar tespit personeli tarafından bilgilendirmek için harekete geçen Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan inşaat mühendisi ve mimara hasar tespit eğitimi vermeye başladı.

Mayıs ayından itibaren Türkiye genelinde 15 ayrı bölgede, AFAD ile koordineli olarak hasar tespit eğitimi vermeye başlayan bakanlık bu kapsamda, Haziran ayına kadar; Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Van, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkâri, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Bayburt, Artvin, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin, Osmaniye ilerinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, İl Özel İdareleri ve Belediyelerde görevli toplam 240 Kamu personeline hasar tespit eğitimi verdi.

Hasar Tespit Eğitimlerinin yıl boyunca devam edecek. Bakanlık 2014 yılı içerisinde toplam 750 inşaat mühendisi ve mimar personele hasar tespit eğitimi verecek.