Nevşehir Merkez ve köylerde aday sayıları yüzlerle ifade edilirken bu dönemki aday yoğunluğunun sebebi olarak 2014 yılında yapılan muhtarlık aylıkları olduğu belirtiliyor.

Seçim çalışmaları için kıyasıya bir rekabet sürerken gerek adaylar gerekse adayların eş,çocuk ve yakınları mahalle ve köylerdeki evlerden geceli gündüzlü oy talep etmeleri dikkatlerden kaçmıyor. Görüşlerini aldığımız Nevşehirli vatandaşlarımız;“Yıllardan beridir mahalle muhtarlığı için kıyasıya rekabetler oldu ancak bu yıl anlayamadığımız bir nedenle aday sayıları önceki dönemin 8-10 katını buldu.Her gün yeni bir aday ismini duyuyoruz herkes mahalleye hizmet etme aşkıyla yanıyor çoğu adayların kim olduğunu dahi bilmiyoruz. Kimileri emekli kimileri değişik meslek kollarında çalışıyor ama belediye başkan adaylarından daha fazla vaatlerde bulunuyorlar bu durum olan inancımızı da yitirmemize neden oluyor.

Her aday önceki dönem yapılan işleri eleştiriyor ancak mevcut durumda bir mahalle muhtarının yetkilerinin sınırlı olduğunu düşünüyoruz artık muhtarlık sadece adres tespiti için kullanılan yada adreslerde bulunamayanlara tebligat iletilebilmesi için kullanılan bir makam haline geldiğini düşünüyoruz.

Açıkcası Muhtar adaylarının fazlalığı için vatandaşta genel kanı şu Muhtarlık ücretlerinin cazibesi...

Bazı mahalle muhtar adayları ise bu duruma karşı çıkarak maaş konusunun 2.planda olduğunu asıl amaçlarının mahallelerine daha iyi hizmet edebilmek olduğunu savunuyorlar.  

Ne diyelim gerçekten bu işi bir hizmet için gören değerli adaylarımıza başarılar diliyoruz.Halkımız en iyisini bilir gereğini sandık başında yapacaktır.