Nevşehir Belediyesi’nin de ortaklığında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca 25 bin TL  hibe desteği alan ‘Aile Olmak Zor Değil’ isimli proje çalışmaları devam ediyor.

Nevşehir Ekoloji ve Sosyal  Hayatı Geliştirme  Derneği tarafından hazırlanan ve Nevşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu “Aile Olmak Zor Değil” isimli proje, Nevşehir’deki boşanma oranlarının son yıllarda yükseldiği gözlemlenerek hazırlanan proje ile bu oranın düşürülmesine,  ailenin bir toplum için ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık oluşturulmasına ve genç kuşakların yaşlı ebeveynlerini sahiplenmelerinin özendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından hibe desteği de alan  proje,  güçlü aileye ve topluma ilişkin geleneksel değerlerin yaşatılması, korunması ve sonraki kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Proje ile evliliğinde 50 yılını tamamlamış olan çiftler tespit edilerek, hayat hikayelerinden kitapçıklar oluşturulacak.  Bu hikayelerden örnek almaları adına, evlenmeyi düşünen çiftlere evlendirme memurluğunda bu kitapçıklar dağıtılacak. Konusunda uzman kişilerden oluşturulan ekip tarafından,  yaşanmış hayat hikayeleri arasından seçimler yapılarak belgesel çekimi yapılacak.

Proje çalışmaları doğrultusunda 50 yılını dolduran çiftlere muhtarlar aracılığı ile de ulaşmak için Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı. Proje hakkında bilginin aktarıldığı toplantılarda muhtarlara, mahallelerinde 50 yılını dolduran çiftlerin tespit edilmesi noktasında işbirliği yapılması çağrısında bulunuldu.