Nevşehir’de bu sabah saatlerinde meydana gelen kazada aşırı buzlanma sebebiyle öğrenci servisinin yan yatması sonucu 10 öğrenci yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Boğaz köyünden, il merkezine öğrenci taşıyan Cengiz Dağdeviren yönetimindeki 50 S 0040 plakalı servis aracının buzlanma nedeniyle terminal kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek yan yattı.

Servis aracı içinde bulunan ve kaza nedeniyle yaralanan öğrencilere ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparken, ihbar sonrasında olay yerine gelen 112 ekipleri yaralı öğrencileri Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırdı.  

Servisteki öğrencilerden Rabia Yavuz, Mustafa Karaşahin, Sevil Taşdemir, Muhammet Altıngöller, Hamza Öztürk, Musa Yurtsever, Uğur Şahin, Zeynep Yılmaz, Beyza Polat ve Hasan Hüseyin Taşdemir yaralandı.

Kaza sonrası Nevşehir'de Çeşitli hastanelere kaldırılan öğrencilerden durumu ağır olan Sevil Taşdemir, Nevşehir Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kolundan ağır yaralanan Muhammet Altıngöller ise Adana'ya sevk edildi.

Boğazköy köyünde ikamet eden ve Nevşehir merkezde çeşitli okullarda eğitim gören öğrencileri taşıyan servis aracının sabah saatlerinde otogar kavşağında yoldaki buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucu meydana gelen feci kazada yaralanan, "10 öğrenci şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildi. 

Nevşehir Devlet Hastanesi İdarecisi Dr. Yücel Şal konuya ilişkin yaptığı açıklamasında hastanelerine 8 yaralı getirildiğini ve öğrencilerin tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

Öğrencilerden 3'ünün ağır yaralı olduğunu ifade eden Şal, kafa travması olan bir öğrencinin yoğun bakıma alındığını, bir öğrencinin ameliyata alındığını, birinin de Adana'ya sevk edildiğini kaydetti.

Üç öğrencinin durumunun ağır olduğu, kazaya ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Fibhaber.com olarak Öğrencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz"