Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, olası bir yangın felaketine karşı nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda önce bilgilendirildiler, sonra da gerçekleştirilen bir tatbikatla teorik bilgilerini pratik hale getirdiler.
Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü 4 öğretmenleri ile birlikte ziyaret eden Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine Eğitim Merkezi’nde katı ,sıvı ve gaz kaynaklı yangınların çıkış sebepleri ve bu yangınlara karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin olarak Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından bilgiler verildi.
Daha sonra Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında kullanılan araç ve gereçleri daha yakından görerek bunların kullanımlarına ilişkin olarak da bilgilendirilen öğrenciler için bir de tatbikat yapıldı.
Öğrenciler, olası yangınlara karşı nasıl tedbir alacaklarını düzenlenen tatbikat ile pratik olarak öğrenme imkanı da bulurken, kendilerine gösterilen yakınlıktan dolayı da Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.