Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği düzenlediği konferanslar ile 5817 lise öğrencisine  ve 813 öğretmene Madde Bağımlılığı Konferans verilmiştir.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği görevlilerince 2014 yılı içerisinde Nevşehir il merkezi ve ilçelerimizde bulunan lise ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilerimize, bu okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik Madde Bağımlılığı Konferansları düzenlenmiştir.

Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen toplam 47 adet  konferans ile 5817 lise öğrencisine yine bu okullarımızda görev yapan toplam 813 öğretmene Madde Bağımlılığı Konferans verilmiştir. Yapılan faaliyetlerde öğrencilere madde kullanımının zararları, madde kullanımının yasal boyutları ve madde kullanımından uzak durma yöntemleri anlatılarak ülkemizin geleceği konumundaki gençlerimize uyuşturucu tuzaklarından korunmaları için gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. 

Öğretmenlerimize verilen eğitimlerde ise uyuşturucu maddelerin tespiti, kullanım aparatları, madde kullanmış bireylerin tespit yöntemleri ile madde kullanan bireylere yaklaşım tarzları, tedavi aşamaları ve madde kullanımının yasal boyutları anlatılmıştır.  Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi koordinesinde İlimizde görev yapan toplam 130 rehber öğretmenimize Madde Kullanımı İle Mücadele eğitimi verilmiştir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Genel Sekreterliği ile koordineli olarak üniversitemizin merkez ve ilçe yerleşkelerinde üniversite öğrencilerimize yönelik toplam 23 konferans düzenlenmiştir. Madde Bağımlılığı eğitimleri ile toplam 2475 üniversite öğrencisine ulaşılmıştır.

2014 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz,  Madde Bağımlılığı farkındalığı oluşturabilmek ve başta öğrencilerimiz ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımız bilgilendirmek adına toplam 123 eğitim faaliyeti gerçekleştirmiştir. Yapılan faaliyetler kapsamında toplam 10019 vatandaşımıza madde kullanımının zararları ve korunma yöntemleri anlatılmıştır.