Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması ile, öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun oluşmaması için okul servis araçlarını ilk günden denetlemeye başladı. 
2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun başlaması ile öğrenci servisi denetimine başlandı. Okulların yoğun olduğu bölgelerde denetimlere Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yakup KILINÇ  ile Ekipler Amiri Ali DEMİR katıldı.
 
Denetimlerde ekipler güvenlik başta olmak üzere araç içindeki ekipmanlar, otomatik kapı, emniyet kemeri, uyarı ışıkları, fazla yolcu, fazla koltuk, sürücünün yeterli belgelere sahip olup olmadıkları ve evraklarının yeterli olup olmadığını inceledi. Eksikliği görülen araç ve sürücüler eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilerek  serviste bulunan öğrencilere de servis içerisinde davranışları inme binme kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yakup KILINÇ  , geleceğimizi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz araç ve sürücüleri sürekli kontrol altında tutacağız olumsuzluklara tahammülümüz yok olumsuzluğun yaşanmaması için ne gerekiyorsa yaparız. Arıca Trafik paydaşlarının servis araçları ve sürücüleri ile ilgili tüm kural yasak ve zorunluluklara uymayanları 155 polis ihbar hattı, 0384 213 13 77 den dahili 59 40 – 59 20 telefon hatları ile bizlere ulaşmalarını istiyoruz dedi.
 
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yakup KILINÇ, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması ile servis araçlarının denetimine başladıklarını ve Eğitim öğretim boyunca bu denetimlerin devam edeceğini belirterek" Her yıl düzenli olarak minibüs ve servis araçlarının denetimlerini yapıyoruz. Denetimlerde servis araçlarının ve sürücülerinin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Taşıma Kanununda istenilen şartlara uygun olup olmadığını denetliyoruz. Halkımızı üzecek olumsuz bir durumla karşılaşmamak için çaba harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz.
Ayrıca denetimler sırasında araçlarda;
            Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Formu,
            Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi,
            Şoförün, rehber personelin ve öğrencilerin emniyet kemerini kullanıp kullanmadıkları,
 Fazla yolcu alıp almadıkları, Karayolları Trafik Kanununun 30/1-a maddesine istinaden okul servis araçlarının lastiklerinin uygun durumda olup olmadıklarını kontrol ediyoruz. Eksiklikleri olanlara asla taviz vermiyoruz. Bu denetimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu denetimleri yıl içinde de devam ettiriyoruz. İlgili kurumlarla birlikte bu denetimlerimizi sürdüreceğiz " diye konuştu.
 
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Ekipler Amiri Ali DEMİR ise  "Aileler çocuklarının ayakta gitmesine izin vermesin" her yıl olduğu gibi bu yılda Eğitim Öğretim süresince denetimlerimize devam edeceğiz. Burada amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde eğitim yuvalarına götürülmesini sağlamak. Bu denetimler sayesinde geçen yıl herhangi bir kaza meydana gelmedi Nevşehir en az kazanın olduğu iller arasında yer alıyor. Bizim anne ve babalardan isteğimiz servis araçlarında çocuklarının oturarak gidebilmeleri sağlamaları. Güvenlik konusunu ihmal etmesinler ve çocuklarına gerekli uyarıları yapsınlar.
 
2015 2016 Eğitim Öğretim sezonunun başladığı birinci gün yapılan uygulamada toplam  37 araç kontrol edilmiş, trafik ihlali ve evraklarında eksiği bulanan sürücü ve araca rastlanılmamıştır. Şoförlere duyarlı olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılıklarını devam ettirmelerini temenni ediyoruz.  
 
İlimizde güvenli bir trafik ortamı sağlanması amacıyla denetimlere bundan sonra da devam edilecektir. "diye konuştu.
                                                                        
                                                                                                                  Nevşehir Emniyet Müdürlüğü
                                                                                                         Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü